REAGIRANJE

Boljunčić Zoričiću: Zašto Puležanima oduzimaš viziju Pule?

| Autor: Glas Istre
(Foto: IDS)

(Foto: IDS)


Predsjednik IDS-a Pule Valter Boljunčić reagirao je danas na izjave gradonačelnika Pule Filipa Zoričića iznesene na jučerašnjoj konferenciji za medije.

U nastavku donosimo reagiranje u cijelosti.

"Za početak, tema i izgled Rive previše je važno pitanje za naš grad da bi se pretvorilo u političko prepucavanje gdje se nakon nekog vremena osnovni cilj izgubi iz fokusa a "razmjena mišljenja" postaje dominantna. No, iako možda i ovo reagiranje tako izgleda, mislim da je ono potrebno zato jer je po Zoričiću (i ACI-ju) stvar dogovorena i riješena. Kako je gradonačelnik u više navrata kazao "sanirat će se u postojećim gabaritima, projekt se već radi (ACI) i na jesen, priča je gotova". GOTOVA!!!

Kako Zoričić pristupa tom pitanju?

Sva njegova priča oko otvaranja očiju, natječaja, tenisica, referenduma itd., ima za cilj samo jedno – distancirati se od suštine problema – a suština je kakvu Rivu žele Puležani?! Umjesto toga, Zoričić se u javnom prostoru arogantno i bahato prepucava temama koje se miču od ključnog pitanja, a to je Riva. Nemam namjeru "upecati" se na taj način u raspravu, no namjera mi je upozoriti gradonačelnika Zoričića da ne izvrće moje riječi i da ne difamira. Nikada nisam tražio referendum, već mišljenje građana, javnu raspravu a ne polutajne dogovore.

Osnovno pitanje i dalje ostaje otvoreno i neodgovoreno - Kakvu Rivu žele Puležani? Shodno tome, mi smo od Grada zatražili dokumentaciju te želimo da se sazove tematska sjednica i da dobijemo odgovore na sljedeća pitanja:

- Zoričiću, zašto s ACI-jem iza leđa Puležana dogovaraš Rivu?

- Zoričiću, zašto pristaješ na ultimatum ACI-ja koji nam uzima 9000 m2 Rive?

- Zoričiću, zašto to radiš polutajno (već 6 mjeseci) i da sada nisam to pitanje pokrenuo priča bi bila gotova?

- Zoričiću, zašto Puležanima uzimaš viziju njihovog grada?

To je srž problema. Zoričiću, zašto?!"

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter