TREĆA LIGA ZAPAD

Rovinj protiv Banjola danas vodi Zgrablić

| Autor: Boris Vidulin
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Danas, s početkom u 16 sati, na umjetnoj travi rovinjske Valbrune igra se zaostali susret Treće lige zapad između Rovinja i Banjola. Nakon osam odigranih kola rovinjski kanarinci ove sezone sakupili su samo tri skromna boda iz tri nerješene utakmice. Za usporedbu da je Rovinj prošle sezone prvi dio prvenstva završio bez poraza, dok je manje-više momčad ostala, ali s novim trenerom.

Preokret

Gosti iz Banjola imaju dva boda više od rovinjskih kanarinaca, zato ovaj derbi susret začelja privlači veliku pozornost. Već ove subote u 10. kolu nogometaši Rovinja kod kuće igraju i derbi začelja s Cresom koji imaju isti broj bodova kao kanarinci.

No, u današnju utakmicu Rovinjci će krenuti s promjenom na klupi. Alen Jurić je još prije dva tjedna ponudio ostavku na mjesto trenera Rovinja, no ista je odbijena. Pružena mu je prilika da u subotnjem susretu protiv Rudara, današnjem kontra Banjola i u subotu protiv Cresa, pokuša trgnuti momčad i konačno upisati prvi trobod.

No, onda se iznenada dogodio preokret i nakon poraza u Labinu jučer mu je priopćeno da više nije trener prve momčadi. Na njegovo će mjesto već danas uskočiti Lučano Zgrablić, koji je prošle sezone bio pomoćnik Ninu Kosu, a ovo će mu biti prvo samostalno vođenje seniorske momčadi. Još se ne zna da li je on tek privremeno rješenje ili će dobit povjerenje na duge staze kako bi Rovinj vratio prema vrhu Treće lige zapad.

Inače zapadni se trećeligaši nisu dobro proveli ove subote, tek je Rudar došao do sva tri boda, Banjole Rovinj i Pazinka su izgubili, dok su Buje i Medulin 1927 došli do boda. Kako je Pomorac na Viškovu odigrao 2:2, Labinjani su se sigurnom pobjedom pomaknuli na samo bod od vodećeg, dok je Rovinj ostao pretposljednji samo zahvaljujući boljoj gol razlici od posljednjeg Cresa.

(Ne)kompaktnost

Gotovo identični igrački kadar koji se prošle sezone borio za naslov sada ne zna za pobjedu, trener Alen Jurić ponudio je ostavku prije dva tjedna, ona nije prihvaćena, no u treneru ni nije problem. Dojam je kako na Valbruni »svatko vuče na svoju stranu« nema kompaktnosti i zajedništva kao preduvjet za dobar rezultat.

A niti u Banjolama situacija nije dobra, gledajući prvenstvenu ljestvicu, no oni su novaci u ligi, Danas i u subotu igraju protiv sebi ravnih protivnika pa se može očekivati bodovni uzlet. U subotu su poveli u Novom Vinodolskom preko Alena Kamenickog, imali bod do 80. minute, a onda pirmili dva pogotka za poraz 3:1.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter