TREĆA LIGA ZAPAD

Još jedno veliko razočarenje rovinjskih "kanarinaca"

| Autor: Ivica Radetić
(Snimio Ivica Radetić)

(Snimio Ivica Radetić)


ROVINJ : KRK     1 : 3

Utakmica 8.kola, treće lige zapad Rovinj - Krk 1:3 (1:1). Igralište: Valbrune. Gledatelja 80. Sudac: Erik Vasel 6. Pomoćnici: Daniel Starčević i Patrik Benković (svi Pula). Strijelci: 0:1 Golemac (21’), 1:1 Žgomba (35’), 1:2 Pullen (87’), 1:3 Golemac (90+2’). Žuti kartoni: Bernobić, Terlević (Rovinj), Bokulić, Lucić, Jurica, pomoćni trener Lazarić (Krk).

ROVINJ: Juršić 6, Žgomba 6,5, Butuci 6 (od 65. Terlević 6), Buljević 6,5, De Srmas 6,5, Perković 6 (od 77. Kazalac -), Matošević 6, Pinčan 6, Paulinić 6, Lazarić 6 (od 58. Peev 6), Bernobić 6.

KRK: Kramer 6,5, Bokulić 6,5, Pervan 6, Klenovšek 7, Vukajlović 6,5 (od 82. Kokorović -), Lucić 7 (od 82. Jukičić -), Dvorničić 6 (od 76. Husić 6), Golemac 7,5, Zarić 6 (od 46. Pullen 7), Elshin 6, Jurica 6,5.

Trese se stolica

Još jedno veliko razočaranje na Valbruni su prezentirali rovinjski "kanarinci" koji, uz više-manje isti sastav iz prošle sezone koji se borio s Uljanikom za trećeligaški naslov, niti poslije osam odigranih utakmica u novoj trećeligaškoj sezoni nije uspio doći do prve pobjede.

Već u prvoj minuti gosti pogađaju vratnicu preko Klenovšeka, da bi se u 21. minuti za vodstvo gostiju pobrinuo brzi Ivan Golemac. Igrači Rovinja nikako nisu mogli povezati svoje redove već su još jednom bili dosta nesigurni u napadu. Ipak, u jednoj brzoj kontri u 35. minuti iskosa s desne strane s ivice 16-terca Uljanikovo pojačanje Dominik Žgomba preciznim udarcem poravnava rezultat.

Početak nastavka pripao je domaćoj momčadi, ali na polovini gostiju nisu imali rješenje kako zatresti mrežu protivnika. Dobri i čvrsti gosti u 72. minuti imali su novi "zicer" Vukajlovića, kojeg je uspio presjeći vratar Jušić, dok u 73. minuti Vukajlović, i samo minutu kasnije Rus Pullen, upućuju udarce koji završavaju pokraj rovinjskih vratiju. Igrači trenera Alena Jurića, kojem se poslije ovog poraza trese stolica, i dalje su napadali, ali bez prave završnice. Spretni igrači Krka u posljednjim minutama susreta brzim kontrama iznenadili su "kanarince" i kući odlaze pjevajući u derbiju klubova iz donjeg dijela ljestvice, pa se Rovinj i dalje nalazi u opasnoj zoni na začelju.

Lider iz Kostrene osamostalio se na vrhu nakon što je iz jedanaesterca u petoj minuti nadoknade uspio svladati Medulince. Medulin 1921 je poveo golom Ivana Krizmanića u 37. minuti, ali su Kostrenjani u nastavku preokrenuli rezultat. Pomorac je na ljestvici stvorio tri boda prednosti pred pratnjom koja nije imala uspjeha ovo kolo. Naime, labinski Rudar poražen je na Pagu od Novalje, iako je Patrik Čenaj u 27. minuti doveo Kovare u vodstvo. No, radost je trajala svega pet minuta, kada domaćini postižu izjednačenje, a početkom nastavka i preokreću rezultat.

Povratak Pazinke

Vinodol je, također, otišao bez bodova s Hreljina kod Naprijeda. Kako je i Halubjan osvojio samo bod na gostovanju u Pazinu, pratitelji su izgubili korak s liderom. Pazinka je vrlo rano stigla u zaostatak od dva pogotka, no uspjela je do kraja utakmice izbjeći poraz iz dva jedanaesterca koja je realizirao Adam Mofardin.

Međutim, slavljem u istarskom derbiju na Prematinki u krug prvih pratitelja stigle su sve bolje Buje. Saho je u otvaranju susreta Buježima donio prednost, a onda je u smiraju susreta Enis Šoškić potvrdio pobjedu na gostovanju kod Banjola, koje su se ispuhale u Kupu Hrvatske s Dinamom i od tada teško prate trećeligaški ritam.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter