TREĆA LIGA ZAPAD

Maružin: U Rovinju smo odigrali pametno

| Autor: Boris Vidulin
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Dvojbe nije bilo tko je obilježio prvo kolo Treće lige zapad. Istarski derbi odigran u Rovinju bio je potpuno u znaku gostiju iz Pazina. Andrea Maružin bio je u njihovim redovima, a njegova tri pogotka dovoljno govore tko je igrač premijernog kola. S obzirom na rezultate Rovinja iz prošle sezone i činjenice da nisu puno mijenjali igrački kadar, očekivao se veći otpor, no Pazinka je ta koja je djelomično drugačija, svježija i moćnija u odnosu na prošlu sezonu.

- Mislim da smo barem 30 posto bolji nego lani i to smo pokazali već prvo kolo. Imamo veću širinu igračkog kadra, doveli smo, primjerice, Adama Mofardina i Petra Leku, koji su istinska pojačanja za nas, imamo prave mlade igrače koji nisu tu da popune neophodan broj već su dio nas, nitko neće u igri osjetiti da oni igraju i da je sve primjerice sporije. Uigrani smo i posloženiji i trener je s nama već godinu dana, trenira se odlično i to se mora osjetiti u igri - kaže Maružin.

Stopostotan

Na Valbruni je Pazinka pokazala nadmoć.

- Ja bi prije svega rekao da smo igrali pametno, stali smo malo niže u bloku i opredijelili se za kontranapade. Prve dvije kontre su "upalile" i onda je, kada vodiš s dva razlike, sve nekako lakše. Bilo je iznimno vruće i teško za igrati, nije to bio neki ritam, a kako je isticalo vrijeme tako je bilo sve sporije, ali kako su oni morali "ganjati" rezultat, sigurno je da je njima bilo teže, Nama je uspjela i ona treća kontra i to je bio početak kraja za njih - istaknuo je Maružin, koji je u Pazinku došao upravo iz Rovinja.

Imao je izvrsnu statistiku, iz tri kontre pogodio je tri puta, niti prijem niti poslije toga, nije se našao u prilici.

- Iskreno rečeno, osim te tri prilike koje sam i realizirao, nisam se našao u još kojoj prilici pa da ponovo pogodim mrežu. Prvi sam pogodak dao na asistenciju Ivetca kada sam pogodio volejom, kod drugog sam vidio da vratar oklijeva da li da istrči na loptu ili ne i iskoristio sam to, došao prije njega do nje i pogodio praznu mrežu, dok je kod trećeg Pavat pucao, a ja sam natrčao na odbijenu loptu i zakucao ju u gol - reći će Maružin, koji kada to opisuje djeluje vrlo jednostavno, no nikom nije lako dati hat-trick.

Trener Saša Lukman malo je iznenadio postavljanjem Darka Dušića na gol.

Borba za vrh

- Imamo dva odlična vratara pa da li je Darko Dušić, ili Mauro Mendiković, na vratima, ja se ne brinem jer vjerujem u njih. Ne znam razlog, ali pretpostavljam da je to zbog toga što je Dušić mlađi, spada u zaštićeno godište pa smo dobili jednog iskusnog igrača u polju i pokazalo se to kao jako dobro rješenje.

Uz njega tu je Entony PAvat koji je dugo s nama pa kao da i nije mlađi te novak u momčadi Marko Krištofić kojemu nedostaje malo iskustva, to se vidjelo, ali ako nastavi ovim tempom biti će pravi igrač. Na klupi je niz mlađih koji mogu dati dodatni impuls kada ulaze s klupe, a jedan od njih je i Karlo Šaina koji je nakon sedam minuta, mjenjao je baš mene, lob udarcem postavio konačnih 0:4.

Ne smatra Maružin da je Rovinj bio loš.

- Ma dobro su oni, u subotu su bili malo rezervirani prema naprijed, ali ista je to momčad od lani, mijenjali su dva igrača i vratara, tako da nema tu neke prevelike razlike. Možda su mislili da će im bit lakše s nama, ali smo ih iznenadili na početku pa su se teško vratili. Bit će oni i ove godine pri vrhu, a uvjeren sam da ćemo im i mi baš tu praviti društvo - zaključuje Maružin.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter