pulski topnik

Husarić uoči početka sezone: Jedva čekamo prvi susret u Puli

| Autor: Ivan VOLARIĆ
PREMIJERA NEDALEKO DOMA - Elvir Husarić (Snimio Milan Dekić)

PREMIJERA NEDALEKO DOMA - Elvir Husarić (Snimio Milan Dekić)


Glatkom pobjedom nad Uspinjačom Gimka (3:0) futsal momčad Rijeke zaključila je pripremni period. Idućega petka Bijeli će gostovanjem u Puli otvoriti svoju premijernu sezonu u SuperSport HMNL-u od koje se na Trsatu očekuju najviši mogući dosezi. Elvis Husarić, Puljanin s dugogodišnjim riječkom »malonogometnom« adresom, u pripremama je bio prvi klupski strijelac i potvrdio da će i u nadolazećoj sezoni predstavljati snažnu kariku u momčadi trener Duje Maretića.

U rodnom gradu

- Zadovoljni smo kako smo odradili pripreme, ali i kako smo odigrali sve prijateljske utakmice. Mislim da je i trener zadovoljan. Sada kreću pripreme za gostovanje u Puli, gdje ćemo nadam se osvojiti prva tri boda u novoj sezoni - započeo je Husarić.

Rijeka je u prijelaznom roku dovela četiri reprezentativna pojačanja (Turk, Rosić, Vesel i Čeh) koji su se relativno brzo uklopila i uigrala s osloncima ekipe koja je prošle sezone osvojila titulu prvaka u Prvoj HMNL.

- Moramo još puno raditi, ali dosta dobro smo se uigrali. Dobili smo u ljetnom prijelaznom roku stvarno kvalitetne igrače. Što se lige tiče dosta je izjednačena, ali mi smo u prvom redu jako dobra klapa u svlačionici. Osim toga stvarno jako dobro treniramo. Po meni plasman u polufinale doigravanja ne bi smio biti upitan, a jasno nama je želja osvojiti prvenstvo - nadovezao se Husarić i u prvi red favorita za trofeje izdvojio aktualnog prvaka Dinama, osvajača Kupa Futsal Pulu i finalistu doigravanja Olmissum.

Za rođenog Puljanina susjedski derbi idućega petka ima posebno značenje.

- Istina, igrat ću u svojoj dvorani, »20 metara« od svoje kuće. Baš se veselim toj utakmici. Puljani su prošle sezone osvojili Kup i ispali u polufinalu doigravanja. Međutim, sve su to bile knap utakmice, mogli su otići i u finale doigravanja. Na kraju je Dinamo prošao i osvojio titulu. Što se kadra tiče, u prijelaznom roku su im otišli neki strani igrači, doveli su na njihova mjesta također igrače iz inozemstva. Domaće snage su ostale na okupu.

Navijački naboj

Nogometni derbiji na relaciji Pula - Rijeka su uvijek nabijeni posebnim tenzijama

- Nadam se da će taj navijački naboj biti prisutan na tribinama, da će dvorana biti puna i da će sve goriti. Jasno, u pozitivnom sportskom smislu. Mi jedva čekamo utakmicu. Imamo dovoljno vremena da se spremimo - kaže Husarić, koji će početak prvenstva dočekati u dobroj formi.

- Nisam propustio niti jedan trening od početka priprema. To se valjda ponekad vrati - zaključio je Husarić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter