FUTSAL

Rijeka u Pulu dolazi bez Husarića

| Autor: Ivan VOLARIĆ
(Snimio M. Dekić)

(Snimio M. Dekić)


Dinamo brani naslov prvaka, Stanoinvest Futsal Pula je osvajač Kupa, a omiški Olmissum, lanjski doprvak, je uzeo prvi trofej sezone Superkup. Tako su karte posložene na stol uoči današnjeg početka SuperSport HMNL-a, najjačeg domaćeg futsal natjecanja u kojem će prvi puta nastupiti i Rijeka, koja je prošle sezone dominantno osvojila titulu prvaka u Prvoj HMNL, a ovoga ljeta se dodatno ojačala (stigli su slovenski reprezentativci Turk, Vesel i Čeh te reprezentativac Srbije Rosić) u nadi da su se sposobni uplesti u borbu za trofeje. Raspored im je odmah na startu donio protivnika po mjeri, najbližeg prvoligaškog susjeda i jednog od favorita za naslov prvaka iz Pule, koji je u prijelaznom roku ostao bez nekoliko kvalitetnih stranaca, ali su i na njihova mjesta dovedena provjerena pojačanja iz inozemstva.

- Čeka nas dobar protivnik, pravi trener, Španjolac, i momčad s puno stranaca. Vidjelo su Superkupu da nisu još na razini uigranosti kakva bi trebala biti, što je i logično, jer imali su puno promjena u kadru. Nadam se da će biti odlična utakmica i da ćemo osvojiti prve bodove - govori Duje Maretić, trener Riječana uoči večerašnjeg ogleda na pulskom parketu. - U pripremama je sve to izgledalo jako dobro, s puno energije, volje i želje što je osnovni preduvjet. U zadnjih dva, tri tjedna smo podigli razinu uigranosti. Zadovoljan sam s time, ali moramo nastaviti raditi. Volio bih da imamo još malo vremena, ali nemamo od čega bježati. Spremni smo. Idemo se u Pulu potući za tri boda.

Riječani će u susjedski derbi ući oslabljeni za Elvira Husarića, ponajboljeg igrača u pripremama. Iza svega stoji administrativna zavrzlama zbog koje Husarić neće preskočiti samo gostovanje u rodnom gradu, već i prvi dio sezone. Naime, Rijeka je u prijelaznom roku najprije registrirala Husarića za člana Druge HMNL - zapad - AM futsal. Riječki drugoligaš je u tom periodu odigrao kup-utakmicu pa je Husarić time odradio utakmicu pauze zbog crvenog kartona zarađenog u posljednjem kolu prošle sezone Prve HMNL. Husarića je nakon toga HNS-ova registracijska komisija uredno ponovo registrirala za Rijeku, no ispostavilo se da nije ispoštovan rok od 20 dana koliko je Husarić trebao provesti u novom klubu prije povratka u stari. HNS je poništio Husarićevu registraciju za Rijeku, ali ne i onu prethodnu za AM futsal pa će morati isključivo nastupati za taj klub do zimskog prijelaznog roka.

Budući da se vodstvo Rijeke u ovom slučaju vodilo ustaljenom praksom među futsal klubovima teško će netko društvo s Trsata razuvjeriti da u svemu ovome prste nisu imali njihovi rivali. Jasan pokazatelj da je ambiciozna riječka momčad postala »trn u oku« mnogima i prije nego što je krenulo nikad zanimljivije prvenstvo SuperSport HMNL-a. Motiv više da Maretićeva momčad u Puli bude prava.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter