FUTSAL

FOTOGALERIJA / U sjajnoj malonogometnoj predstavi Puljani i Riječani podijelili bodove u Domu sportova "Mate Parlov"

| Autor: Ivica Cerovac


U sjajnoj malonogometnoj predstavi kojom je otvorena nova sezona u najjačem hrvatskom razredu, Stanoinvest Futsal Pula i Rijeka podijelili su bodove u Domu sportova "Mate Parlov", što je po prikazanom i najrealniji ishod. Riječani su poveli već u prvoj minuti, Puljani s dva pogotka u 18. minuti prebacili vodu na svoj mlin, u nastavku primili dva pogotka s kojima su opet došli u rezultatski zaostatak i usto ostali bez isključenog kapetana Mataje, da bi u 34. minuti Brazilac Wendell po drugi put svladao sjajnog gostujućeg čuvara mreže Berkovića i postavio konačnih 3:3.

(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)

Krenulo je hladnim tušem za domaću momčad, koja je došla u rezultatski zaostatak već nakon 15 sekundi igre, a strijelac prvog pogotka viđenog ove sezone u Domu sportova "Mate Parlov" bio je Rosić. Trebalo je skoro pet minuta da se Puljani oporave od početnog šoka, a onda je Bilić odigrao dupli pas s Galešićem i uputio udarac koji je fijuknuo pokraj vratnice. U sedmoj minuti "Chus" Blazquez je pobjegao po desnoj strani i pucao, no Berković je bio siguran, da bi Riječani uzvratili asistencijom Turka iz kornera za Rosića, čiji je pokušaj prošao tik iznad grede. A onda je krenula domaća ofenziva.

U devetoj minuti Mataja je u skoku nadvisio Čeha i glavom spustio loptu za Vukmira, koji je pucao pored gola. Precizniji je u narednoj minuti bio Bilić, ali Berković je bio spreman, isto kao i u 11. minuti, kad ga je pokušao ugroziti domaći kolega Kelwin. U istoj minuti Berković je upisao novu intervenciju nakon odlične minijature Galešića, da bi u narednoj minuti domaći igrači tražili kazneni udarac zbog navodnog igranja rukom, na što su suci - odmahnuli rukom. U 13. minuti još je jednom na sceni bio Berković koji je zaustavio pokušaj Bilića, a isti igrač se dvije minute našao sam ispred gostujućeg gola, no Berković je izišao kao pobjednik iz situacije "jedan na jedan". U 16. minuti napokon je dio svladan riječki čuvar mreže, no udarcu Chusa ispriječila se vratnica.

(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)

Gostujući gol kao da je bio začaran, u 17. minuti Puljanima je dodatni problem stvorio peti akumulirani prekršaj, a onda je uslijedilo malo brazilske čarolije. Wendell je dugo vukao loptu u 18. minuti i uputio udarac, a lopta je nekog "očešala" na putu prema golu, prevarila Berkovića i završila iza njegovih leđa. U istoj minuti Wendell je pogotku pridodao i asistenciju, a Paus je petom zaokružio brzinski rezultatski preokret. "Zaradili" su potom i Riječani peti prekršaj, Berković je upisao nove dvije obrane nakon udaraca Vukmira i Pausa, da bi tri sekunde prije odlaska u svlačionice Turk iz kornera uposlio Vesela, koji je pogodio vratnicu i prvo poluvrijeme okončano je rezultatom 2:1.

Da se Berković nije "ohladio" tijekom pauze pokazao je u 23. minuti, kad je Dean Moravac dugom loptom sjajno izbacio Chusa koji je izbio sam ispred protivničkog golmana, no on se i ovom prilikom pokazao uspješnijim u situaciji "jedan na jedan". U 24. minuti i gosti su tražili penal zbog igranja rukom, ali ako ništa drugo, suci su pokazali kako imaju isti kriterij te i ovom prilikom ostali nijemi. U narednoj minuti niti treća nije bila sreća za Puljane, jer se tada Mataja našao oči u oči s Berkovićem, ali niti on ga nije uspio nadmudriti. U istoj minuti još se jednom u prilici našao domaći kapetan, ali završio je na podu i uslijedila je brza kontra koju je okrunio Matijević - 2:2.

(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)

Nije se s takvim raspletom mogao pomiriti Mataja te je za prigovor dobio najprije žuti karton, a kad ga ni on nije smirio, ubrzo mu se "zacrvenjelo" pred očima. Srećom po Puljane, u tom je trenutku bio na klupi pa nisu morali imati dvije minute čovjeka manje na parketu, no taj je potez okrenuo momentum na gostujuću stranu i nakon što Rosić u 27. minuti nije uspio svladati Kelwina, pošlo je to minutu kasnije za nogom Sutonu i Riječani su opet poveli. Mogao je u 33. minuti Fetić dovesti goste na prag pobjede, ali nakon što je odličnim driblinzima "pobacao" po parketu pola domaće momčadi, na gol-liniji ukazao se Bilić i spasio čisti pogodak. Kazna za prošušteno stigla je u sljedećoj minuti, kad je Wendell odigrao dupli pas s Galešićem i zabio za 3:3.

S tim se rezultatom ušlo u posljednju minutu, a onda je dramatika dosegla vrhunac. Najprije je 34 sekunde prije kraja Rosić još jednom pobjegao, ali sad je red bio na Kelwinu da spašava momčad u situaciji "jedan na jedan". Sedam sekundi kasnije Riječani su napravili peti akumulirani prekršaj, a nedugo zatim i šesti, ali s tim se nije složio glavni sudac, koji je dosudio kontra faul i uz salvu zvižduka s tribina susjedski derbi se polako priveo kraju.

SF PULA 3

RIJEKA      3

PULA - Utakmica 1. kola SuperSport HMNL-a: Stanoinvest Futsal Pula - Rijeka 3:3 (2:1). Dom sportova "Mate Parlov". Gledatelja: 700. Suci: Nikola Jelić i Dino Kramar (oba Varaždin). Strijelci: 0:1 Rosić (1'), 1:1 Wendell (18'), 2:1 Paus (18'), 2:2 Matijević (25'), 2:3 Suton (28'), 3:3 Wendell (34'). Žuti kartoni: Wendell, Mataja (SF Pula), Čeh, Radić (Rijeka). Crveni karton: Mataja (25' - drugi žuti).

SF PULA: Kelwin, De. Moravac, Blazquez, Mataja, Vukmir, Da. Moravac, Pernić, Paus, Galešić, Bilić, Siljan, Wendell, Starčić, Šteko.

RIJEKA: Berković, Čeh, Turk, Fetić, Rosić, Matijević, Suton, Vesel, Radić, Manestar, Lučić, Kamauli, Ožbolt, Grlj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter