TREĆA LIGA ZAPAD

Medulin 1921 bez trenera na klupi slavio. Hmura: Sami smo se dogovorili kako da odigramo

| Autor: Boris Vidulin
Kapetan (lijevo) posložio momčad - Petrit Lekaj (Arhiva Glasa Istre)

Kapetan (lijevo) posložio momčad - Petrit Lekaj (Arhiva Glasa Istre)


Čak tri momčadi Treće lige zapad imaj identičan broj bodova nakon sedam kola. Pomorac 1921, Rudar i Vinodol skupili su ih 16, a samo bod manje ima Halubjan. Sve to govori o izjednačenosti lige u kojoj trenutno samo Cres nema niti boda i gol razliku minus 15 te Rovinj s tri boda, nemaju niti jednu pobjedu.

Rudar se bez problema obračunao s Nehajem, lakše od očekivanog bilo je 4:1, a Buje su došle do prve gostujuće pobjede, dogodilo se t u Kraljevici, Enis Šoškić je pogodio za ostanak pri vrhu ljestvice. Poraz su doživjele Banjole na Hreljinu, tamo je David Luchesi ušao u igru u 87. minuti, a u 89. minuti postigao gol u vlastitu mrežu za minimalan poraz, to im je četvrti susret bez pobjede.

I Rovinjci su upisali poraz, nastradali su u Novom Vinodolskom i nakon sedam kola još uvijek nisu iskusili slast pobjede. Bili su silno oslabljeni, na klupi su imali tek po dva 16 i 17 godišnjak,a ni činjenica da su više od 40 minuta imali igrača više na terenu nije im pomogla da dođu do gola, čak štoviše, u tom razdoblju primili su dva od ukupno tri pogotka.

Bez trenera

Istarski derbi odigran je u Banjolama gdje je domaćin Medulin 1921 ugostio Pazinku. Zbog problema s vlasittim terenom do sada su Medulinci mijenjali domaćinstvo, no kada to više nije bilo moguće, prijavili su Banjole kako vlastiti teren. To im niti najmanje nije smetalo jer su pokazali bolju igru od Pazinke, a pobjedu, tako navode igrači, posvetili su bivšem treneru Blažu Bugarinu.

- Smatram da smo bili bolji od Pazinke u obrani, gdje smo stajali čvrsto u bloku i nismo im davati prilike da nas ugroze. U napadu smo pogodili tri puta i to je bilo dovoljno za tri boda. Htjeli smo da susret završi bez da primimo pogodak, nije se dogodilo, ali ne žalimo - reći će trostruki strijelac Josip Hmura.

No zato se žale gosti da im nije priznat pogodak kod rezultata 2:1.

- Ja sam bio tamo, lopta se nekako u bloku odbila od moj glave prema protivniku koji je pucao u gol, ali po meni nije prošla crtu. Možda je moj suigrač i bio u gol kad ju je izbio natrag u polje, ali lopta sasvim sigurno nije prešla cijelim obujmom crtu tako da smatram da nisu zakinuti - tvrdi Hmura.

U nedostatku trenera, Meedulinci su se sami složili pred susret.

- Glavnu riječ u svlačionici je imao naš kapetan Petrit Lekaj, ali smo se svi dogovorili kako je najbolje da igramo. Imali smo neku ideju kako bi to trebalo izgledati, nisu to bili neke velike promjene, dečki su se dogovorili u obrani da im je lakše igrati sa četiri u liniji i to je jedina razlika. Nekim savjetima pomagala nam je i Daniel Japundžić i ispalo je jako dobro - ističe trostruki strijelac Medulinaca.

Iako nisu niti u sedmom kolu igrali na svom terenu, nominalno su prvi put bili domaćini u Banjolama.

Gotovanja

- Nije lako kada se stalno igrao u gostima, malo frustrira kada ne igraš tamo gdje treniraš i sigurno je kako se to osjetilo u nekim susretima i našoj bodovnoj zalihi. Siguran sam da bi imali više bodova da smo barem jednom igrali u Medulinu. Koliko sam ja upoznat sa situacijom, Arena Hospitality Group nam je konačno dozvolila da koristimo njihove terene i nakon sljedećeg gostovanja u Kostreni, konačno igramo u Medulinu protiv Nehaja. Sigurno će biti drugačiji osjećaj i biti ćemo još bolji - najavio je Hmura.

Naglasio je kako je od 17 godine profesionalac i da ga ne iznenađuje što je s golovima nastavio i ove sezone, za sada devet u sedam susreta te kako vjeruje da će s novim trenerom nastaviti tamo gdje je prošli stao.

- Svaki trener donosi nešto novo, neke svoje metode i komunikaciju s igračima, novitete na treningu i novu energiju pa se nadam da ćemo nastaviti s pozitivnom energijom koja nas krasi od početka sezone. Možda se to nije osjetilo uvijek u rezultatima, ali je tako. Imamo dobru momčad, samo da se malo fizički podignemo i Medulin 1921 će biti dio gornjeg dijela ljestvice - zaključio je najbolji strijelac lige Josip Hmura, koji je trenutno bolestan, jedva je i pričao, no vjeruje da će za Kostrenu bit spreman.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter