TREĆA NL ZAPAD

Medulin je u drugoj sezoni postao konkurentan

| Autor: Boris Vidulin
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Pogled na ljestvicu Treće NL zapad otkriva da su jedine dvije momčadi bez poraza Uljanik i Rovinj na samom vrhu, dok su na dnu jedine dvije momčadi bez pobjede Rudar i Pazinka. Teško je govoriti da li je to u skladu s očekivanjima, ali su neki definitivno pozitivno, a neki negativno iznenadili u prvom mjesecu igranja. Jedni od onih za koje se može reći da su neutralni, a opet s obzirom na prošlu sezonu i više nego dobri, su nogometaši Medulina 1921.

Laganis

Konsolidirali su redove, trener Robert Macan povezao je neke stvari, okupila su se zanimljiva igračka imena koja imaju iskustva i sada se na Mutili drugačije "diše", postali su konkurentni i to je ono što veseli svakog tko voli nogomet. Kada se momčadi budu priključili i oni koji trenutno iz raznih razloga ne treniraju, vjerojatno će se moći očekivati i još bolji rezultati.

- Prije svega drago mi je da smo postali konkurentni, da više nitko neće doći u Medulin ili nas dočekati na svom stadionu, pobijediti i reći kako smo simpatični. To je vrijeme iza nas, to smo doživjeli u onoj prvoj sezoni, odrasli smo i počeli igrati onako kako se od nas i očekuje. Dojam je da više nema nekog straha u nama, igramo slobodno i neopterećeno, a to je sve i odraz rada na treninzima. Iskusniji smo za tu jednu godinu igranja, mada smo zapravo mlađi jer smo izgubili neke iskusnije igrače, a doveli znatno mlađe - s ponosom je istaknuo kapetan Medulina 1921 Ivan Krizmanić.

Četiri početna kola su im donijela čak tri gostovanja pa se bodovna zaliha od četiri boda može smatrati sasvim solidnom.

- Samo smo s Kraljevicom igrali na svom terenu i to je bilo jako dobro, pobijedili smo, igrali onako kako treba i priskrbili si tri boda. Bod smo osvojili u Labinu. Tamo smo igrali onako kako treba igrati na gostovanju i nagradilo nas je s bodom, dok smo poraze upisali u Bujama, bila nam je to prva utakmica, i sada u Kostreni gdje smo morali bolje. Velika greška koštala nas je boda. Uspjeli smo izjednačiti i onda smo ponovo bili u minusu nakon jednog kaznenog udarca koji nije bio toliko uvjerljiv, ali dogodio se. Morali smo možda bolje u napadu, ali nije išlo. Presjekao nas je taj gol, pokušali smo onda brže bolje nekim preskakanjem igre do izjednačenja, ali smo zapravo primili još jedan pogodak i bilo je gotovo.

U gotovo svakom izvještaju spominje se njihov mladi vratar Patrik Laganis.

- Mada je on 2004. godište, ima iskustva, voli raditi i učiti, puno priča, komunicira s užom obranom, jak je s loptom na podu i ulijeva veliko povjerenje, a onda se to prenosi i na obranu. Puno je lakše kada znaš da imaš jednog takvog vratara na crti i sigurno je jedan od boljih u ligi. U ova četiri kola pokazao je da će nam biti od velike koristi - kapetanski je pohvalio svog vratara.

U subotu se ponovo vraćaju na svoj teren, ugostit će Halubjan.

- Jedni su od favorita lige, s obzirom na to s kakvim kadrom raspolažu, ali to nisu potvrdili i na terenu do sada. Imaju isto bodova kao i mi, ali to nas neće zavarati. Sigurno nam neće biti lagano samo iz razloga jer igramo doma. Čeka nas teška i zahtjevna utakmica u kojoj moramo od prve minute pokazati što nam je cilj.

Iznenađenje

O trenutnom stanju na ljestvici ima podvojeno mišljenje.

- Uljanik kao trenutni lider je na tom mjestu jer imaju jak igrači kadar, organizirani klub i naglašene ambicije koje ne skrivaju, a što je najbitnije, sve to potvrđuju i na terenu. Oni me nisu iznenadili, za razliku od Rovinja koji kao novak igra odlično i svaka im čast. Buje su u granicama normale, momčad koja će doma odmah pobijediti, a "vani" što uhvate. Pazinka je jako mlada i neiskusna momčad, ali s nekoliko pojedinaca koji bi mogli biti razlog da ipak u skoro vrijeme krenu put gore. Rudar je pomalo razočarao. I oni su krenuli loše, promijenili trenera i sada će valjda krenuti prema gore - izanalizirao je za kraj klubove iz Istre Ivan Krizmanić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter