SUPERSPORT DRUGA LIGA

Uljanik zadržao stopostotnu učinkovitost na svojoj Verudi na otvaranju sezone

| Autor: Ivica Cerovac
(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)

(Snimila Leona Teodorović / Glas Istre)


Nogometaši Uljanika zadržali su stopostotnu učinkovitost na svojoj Verudi na otvaranju sezone. Nakon startnih 4:0 protiv Hrvaca, za kojima je slijedio identičan poraz upisan u Pločama u srazu s tamošnjim Jadranom, »brodograditelji« su se vratili na pobjednički put domaćim 2:1 slavljem nad Grobničanom. Puno su teže ovom prilikom do trijumfa stigli puleni trenera Sergeja Banovića u odnosu na onaj upisan u prvom kolu, ali samim tim bio je i slađi, a s nova tri boda popeli su se na šestu poziciju drugoligaške ljestvice, bodovno poravnati sa Solinom i Marsonijom kojima gledaju u leđa. S druge strane, Grobničan je nakon tri kola ostala jedina drugoligaška družina čiji bodovni konto još uvijek zjapi prazan i žele li u skoroj budućnosti »fenjer« prebaciti u druge ruke, morat će nešto promijeniti u svojoj igri.

Prostora za poboljšanje Grobničanci definitivno imaju na planu efikasnosti, jer da je Dukađin realizirao sve prilike u kojima se našao u prvom poluvremenu subotnje utakmice, mogli smo lako i u drugom ovosezonskom susretu na Verudi svjedočiti »pokeru« kojeg je potpisao jedan igrač, dosegu što ga je protiv Hrvaca ostvario Marin Žgomba.

Žgomba se ovom prilikom nije upisao među strijelce, ali je upleo prste u oba domaća pogotka jer je kod prvog njegov pokušaj glavom u ruku pogodio Pozderca, nakon čega je s »bijele točke« siguran realizator bio Robert Perić-Komšić, a sudjelovao je i u akciji koju je Benjamin Pajković okončao pogotkom za 2:0. No, uz dužno poštovanje strijelcima, kao i svim ostalim akterima domaće pobjede koja je prvenstveno stigla kao plod jako dobre igre kompletne momčadi, prvi među jednakima ovom je prilikom ipak bio Carlo Jurak. Nakon što je u uvodna dva kola mrežu Uljanika čuvao Luka Šteko, Banović se ovom prilikom odlučio napraviti promjenu među vratnicama, a Jurak mu se na povjerenju zahvalio odličnom predstavom kojom je »izludio« protivničke igrače. Uspio ga je sjajnim volejom svladati tek Lovro Mikulica i tako donijeti malo više neizvjesnosti u završnici susreta, no bodovi su ostali na Verudi.

Pas igra

- Kao što smo i predvidjeli, utakmica je od samog početka bila tvrda, čvrsta i s puno trke te je od svakog igrača zahtijevala maksimalno zalaganje. U prvom poluvremenu gosti su stvorili više prilika, ali većina od njih je stigla kao plod naših pogrešaka, što je donekle i normalno jer težimo pas igri i izgradnji napada iz zadnje linije, a takva igra za sobom povlači i greške, naročito sada na početku sezone. No, kako utakmice budu odmicale, bit ćemo sve bolji i bolji, uvjeren sam u to - rekao je 19-godišnji Rafael Sinožić, kojeg je početkom nastavka, kao prvu od četiri zamjene koje je napravio tijekom ove utakmice, na teren poslao Sergej Banović.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter