TREĆA LIGA ZAPAD

Derbi medulinske općine u Banjolama pripao domaćinima

| Autor: Boris Vidulin
(Snimio Boris Vidulin)

(Snimio Boris Vidulin)


BANJOLE : MEDULIN 1921     1 : 0

Igralište Prematinka. Gledatelja 200. Sudac: Marin Rožman 6. Pomoćnici: Prpić i Ojaloš (svi Rijeka). Strijelac: 1:0 Floridan (83). Žuti kartoni: Hairlahović, Vujica, Vujičić, Luchesi (Banjole), Mardešić. Mašović, Brizić, Bulešić, Bl. Agaj, trener Bugarin (Medulin 1921).

BANJOLE: Tepšić 6,5, Posavec 6, Dadić 6, Luchesi 6,5, Antanasković 6, Kamenicki 6 (od 75. Ivanošić -), Rotar 6 (od 52. Miškulin 6), Ćosić 6,5 (od 90. Milutinović -), Vujičić 6 (od 52. Floridan 6,5), Vujica 6 (od 75. Kvaternik -), Hailrahović 6,5.

MEDULIN 1921: Dizdar 6, Brzić 6 (od 83. Osmanollaj -), Krizmanić 6,5, Bulešić 5 (od 69. Be. Agaj 6), Mofardin 6, Lekaj 6,5 (od 55. Bl. Agaj 6), Džanić 6 (od 55. Moses 6), Mašović 6, Hmura 6, Mardešić 6 (od 83. Stošić -), Lenić 6.

Novi Medulin

Po prvi puta u Trećoj ligi zapad susreli su se Banjole i Medulin 1921, klubovi iz iste općine koje dijele veliki rivalitet. Obje su momčadi pozitivno krenule u sezonu, Banjole su pobijedile u Kupu Hrvatske i izvukle remi na neugodnom gostovanju u Senju, dok su se Medulinci s Cresa vratili s tri boda.

Upravo zbog toga tražili su nastavak niza, ali dojam je da su prije svega htjeli ostati neporaženi. To je uspjelo domaćinu, koji je bio strpljiv i desetak minuta prije kraja poentirao preko Luke Floridana koji je dobio ubačaj s desne strane i s desetak metara iskosa jakim i preciznim udarcem pogodio mrežu za pobjedu Banjolaca.

Medulin 1921 je zaslužio barem bod, imali su svoje prilike, to se odnosi samo na prvi dio susreta, nisu bili niti malo loši, no u konačnici se broje samo golovi, a njih nije bilo u mreži Banjola. No, bez obzira na poraz, ovo je neki novi i drugačiji Medulin 1921, nimalo nalik na prošlosezonsku momčad.

Prvih 45 minuta gledatelji koji su se okupili u solidnom broju, mogli su gledati zanimljivu utakmicu koja nije obilovala velikim prilikama, ali je zato kartonima, ukupno čak deset puta je sudac Rožman posegnuo u džep, prvenstveno zbog prigovora.

Siromašan nastavak

Po prilikama gosti su bili bolji, odlično su se otvarali i radili tranziciju sve do zone udarca, koji su uglavnom bili neprecizni, a ubačaji toliko loše izvedeni da je baš svaka lopta završila iza granice, ne samo igrališta, nego i ograde oko terena. ili tamo gdje nije bilo baš nikoga. Josip Hmura, kao vođa napada Medulinaca, imao je prilike da iznenadi domaću obranu.

Najprije u 26. minuti kada se othrvao svom čuvaru Luchesiju i pucao s desetak metara iskosa, ali je lopta završila malo pored vratnice. Drugi put je pratio udarac Mardešića, kojeg je Tepšić obranio, no lopta se odbila na metar od njega, a gostujući napadač iz dva pokušaja nije ju uspio ugurati u mrežu.

Banjole su zaprijetile preko Vujice koji je s više od dvadeset metara pucao, a lopta je u paraboli "sjela" na gredu, dok je drugi put Kamenicki za malo zakasnio na drugoj stativi na ubačaj.

Nastavak je bio, barem što se tiče prilika, sušta suprotnost. Oba su trenera zarano duplim izmjenama htjeli promijeniti ritam susreta, više čak i nije bilo toliko sparno, ali se ništa nije promijenilo. Čak štoviše, nije se dogodila niti jedna prilika koja bi barem "mirisala" na pogodak.

Kada su gosti i stvorili jednu priliku pred golom, označeno je zaleđe pa se to ne može računati čak niti kao statistika. Bilo je perioda gdje je dominirao Medulin 1921 boraveći na polovici protivnika, a onda je igru preuzeo domaćin i razlika je u tome što su igrači Banjola taj period iskoristili u svoju korist, a Medulin 1921 nije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter