TREĆA NL ZAPAD

Labinjani konačno proradili, vodeći upisali poraze

| Autor: Branko Biočić
Massimo Terlević okružen igračima Rudara (Snimio: Branko Biočić)

Massimo Terlević okružen igračima Rudara (Snimio: Branko Biočić)


LABIN - Gradski stadion. Gledatelja 200. Sudac: Sandro Miličković. Pomoćnici: Luka Pajić i Marko Balen (svi Rijeka). Strijelci: 1:0 Juričić (18’), 2:0 Macan (81’). Žuti kartoni: Kurtić, Macan, Stepčić (Rudar), Bernobić, Perković, Matošević (Rovinj). Crveni karton. Macan (87-drugi žuti karton).

RUDAR: Blažina, A. Načinović (od 70. Bilić), Božičević, Golja, Martić, Macan, Juričić, Licul, Karić, Kurtić, Salihović (od 85. Stepčić).

ROVINJ: Starčić, Peteh (od 46. Matošević), Butući (od 79. Lazarić), De Armas (od 79. Kazalac), Perković, Pinčan, Tošić (od 85. Ban), Paulinić, Terlević, Peev (od 64. Acquavita), Bernobić.

Goropadni »kovari«

Nakon pet utakmica bez pobjede i više od 500 minuta bez postignutog gola Labinjani su konačno osjetili slast pobjede, a Paolo Juričić i Vedran Macan prekinuli su golgeterski post. S druge strane lider Rovinj upisao je treći uzastopni poraz, uključujući i kup utakmicu. Rovinjski »kanarinci« su dobro otvorili utakmicu, preuzeli inicijativu i pritiskali domaćine, no, Labinjani su uspostavili ravnotežu i u 18. minuti poveli. Karić je prošao po lijevoj strani, ušao u 16-erac Rovinja i onda pronašao samog Juričića koji pogađa mrežu - 1:0 te prekida post jer je posljednji puta zatresao mrežu protiv Lučkog radnika prije pet utakmica, uključujući i onu u Kupu Istre.

Rudar je postao opasniji, goropadniji i na odmor je mogao otići s većom prednošću da je bilo više koncentracije u završnici. Gosti su imali priliku za poravnanje u 40. minuti, nakon što je Terlević prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac Rudara, ali njegovu loptu ispred gola nije najbolje iz blizine zahvatio De Armas, koji je u padu pucao pored vratnice.

U drugom poluvremenu gledala se ravnopravna igra bez puno prilika. U 81. minuti Macan je povisio na 2:0 nakon što je lopta upućena iskosa, uz pomoć bloka igrača Rovinja, preletjela Starčića i odsjela u mreži. Svega šest minuta kasnije Macan je zaradio drugi žuti karton.

Medulinska završnica

Novi kiks lidera nije iskoristio Uljanik. Kod »davljenika« Naprijeda pulski »brodograditelji« iznova nisu bili učinkoviti, a bodom su mogli ponovno preuzeti prvu poziciju na ljestvici. Uz ovaj rezultat, definitivno najveće iznenađenje kola je pobjeda Medulinaca nad Vinodolom, a kako su sve tri prvoplasirane momčadi jučer izgubile, tako su tri posljednjeplasirane momčadi pobjedile, jer i Crikvenica je slavila u srazu s Pazinjanima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater