SUPERSPORT DRUGA LIGA

Ereiz o rezultatima Jadrana: "Moramo biti zadovoljni bodom"

| Autor: Boris Vidulin
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Nakon dvije domaće utakmice, porečki Jadran ne zna za poraz. Doduše, ne zna niti za pobjedu, ali ako se zna da su ugostili dvije momčadi koje pretendiraju na ulazak u viši rang, onda je to i više nego solidan učinak. S tim se slaže i pomoćni trener Jadrana Franjo Ereiz, koji realno rezonira stvari bez obzira što je po onom na terenu, posebno se to odnosi na subotnji susret protiv Kustošije, sve moglo završiti puno drugačije.

Neiskustvo obrane

- Na kraju mislim da možemo biti zadovoljni s bodom s obzirom kako je izgledala cijela utakmica. Znam da će većina reći da smo imali 4:3 vodstvo do sudačke nadoknade, ali treba gledati svih devedeset minuta i donijeti sud. Bili smo potrošeni, kako psihički, tako i fizički, posve iscrpljeni. Nemamo neku veliku širinu i mogućnost velikih promjena tako da mogu samo čestitati dečkima na onom što su pokazali - reći će pomoćni trener Jadrana.

Osvrnuo se na taj posljednji pogodak najboljeg igrača susreta Marka Guje.

- Očito moramo poraditi na nekim stvarima koje nam se događaju, tu prije svega mislim na obranu, pad koncentracije uzrokuje pogotke. Nismo dobro zatvorili strijelca i on je to iskoristio. Mogu samo reći da je to neiskustvo koje moramo odraditi, koje moramo osjetiti jer drugog načina nema. Siguran sam da je u sastavu bio Vedran Radman u zadnjoj liniji da se ne bi dogodio pogodak, na iskustvo bi odradili te posljednje minute, imali bi mirnoću jer Sumić, kao jedini iskusni, nije mogao poloviti baš sve.

Kustošija ga je pomalo iznenadila.

- Znali smo na koji način igraju i kako će to taktički izgledati, ali smo malo iznenađeni kako su prezentirali na terenu. Ako se zna da imaju čak devet mladih igrača onda mogu reći da je to za mene bilo iznenađenje. Mi smo dobro reagirali nakon što smo bili u rezultatskom deficitu, i to dva puta, preokrenuli rezultat, vraćali se, ali za nešto više od toga jednostavno više nije bilo snage. Pridodamo li tome vrućinu, koja je bila faktor koji ne pomaže nogometnoj igri, moramo biti zadovoljni, u podređenom si položaju i svaki je bod dobar.

Ovog tjedna nema utakmice, tek u subotu ugošćuju Mladost Ždralove, a onda opet dvije utakmice u tjednu.

- Moramo se dobro odmoriti ovaj tjedan, sav umor izbaciti i što svježiji dočekati novi okršaj protiv momčadi koja će sigurno biti u vrhu. Raspored je težak ali smo dobro krenuli. Dva susreta bez poraza te prolaz u Kupu Hrvatske pozitivno je utjecao na atmosferu, ali i vjeru i sigurno da je podignuo momčad. Moramo nastaviti ovako i mogli bi, suprotno očekivanjima, biti iznenađenje ove sezone - najavio je Franjo Ereiz.

Cijena odrastanja

Istovjetnom rezultatom kako su otvorili sezonu u prvoj domaćoj utakmici, pobijedili 4:0, pulski Uljanik je doživio poraz na prvom gostovanju. U Pločama ih je domaći Jadran ponizio, već nakon nešto više od 20 minuta bilo je 2:0, nakon isteka 45 minuta 3:0, strijelac je bio isti igrač, Krešimir Luetić koji čak nije niti bio predviđen da bude u prvoj jedanaestorci već na klupi.

- Loše smo krenuli u utakmicu, valjda su ti mladi igrači još pod dojmom više lige, prve sezone u seniorima, prvog gostovanja koje je baš specifično. Jadran Luka Ploče igra agresivno, rade presing po cijelom terenu, sve je nekako jedan na jedan, malo vike i galame te ako se dobro ne spremiš, to igranje pod pritiskom te iznenadi. Mi smo se pripremali na to, ali većina igrača je jako mlada i neiskusna te ćemo se teško nositi s time dok ne skupimo malo iskustva. Naravno da poraz nije dobar, ali ne treba od toga raditi problem jer se moramo naučiti da je to cijena odrastanja. Primili smo pogotke u prvom djelu iz tri prekida, nakon udarca iz kuta, dugog auta i kaznenog udarca. Ništa strašno, idemo dalje, samo valja neke stvari naučiti iz tog poraza i izvući nešto pozitivno - pokušao je pragmatično objasniti što se to dogodilo na najudaljenijem gostovanju jedan od iskusnijih igrača Paolo Grbac.

Nije tražio alibi u nedostatku velikog broja igrača.

- Istina je da nas je nedostajalo poprilično, netko je ozlijeđen, a i neka viroza je u »điru« no ne treba u tome tražiti razloge poraza. Mi znamo svoj put, znamo koji su nam ciljevi, što nam je činiti i naravno da nas jedan poraz neće pokolebati. Slijede dvije domaće utakmice protiv Grobničana i Hrvastskog dragovoljca i tu ćemo ponovo pokazati našu snagu na domaćem terenu - najavio je Grbac.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter