ISTRA 1961

Pulski prvoligaš danas u Bledu, s početkom u 17 sati, protiv Göztepea igra četvrtu pripremnu utakmicu

| Autor: Ivica Cerovac
(Foto: NK Istra 1961)

(Foto: NK Istra 1961)


Nakon tri slobodna dana što im je dao Paolo Tramezzani, nogometaši Istre 1961 okupili su se jučer ujutro na »Drosini« i ušli u autobus koji ih je odveo put Bala. Tu su odradili kratki trening, poslije kojeg su se opet »potrpali« u autobus te točno u podne krenuli prema Sloveniji, točnije Kranju gdje su se smjestili u tamošnjem hotelu Brdo. U njemu su prespavali, a u Kranju će danas ujutro odraditi i jutarnji trening, na terenu slovenskog drugoligaša Triglava, nakon čega će se zaputiti prema Bledu gdje će, s početkom u 17 sati uz izravan tv prijenos na MaxSportu 1, odmjeriti snagu s turskim superligašem Göztepeom.

Bit će to četvrta, pretposljednja utakmica »zeleno-žutih« pred početak prvenstva, za koje će »generalku« odraditi u nedjelju u 19 sati s Venezijom, a igrat će se u kampu talijanskog prvoligaša u Mestreu.

U tri dosad odrađena pripremna susreta Tramezzani je ravnomjerno rasporedio minutažu među svojim pulenima, no devet dana pred ogled s Dinamom za očekivati je da bi se s Göztepeom polako mogla početi uigravati »udarna« postava. Daje to naslutiti i završnica jutarnjeg treninga u Balama, u kojoj je Tramezzani posložio dvije postave, obje u formaciji 3-4-3, a momčad kojoj je podijelio bijele markirke na tragu je one koja bi 2. kolovoza mogla istrčati u Maksimiru. Na golu je Majkić, u zadnjoj liniji Ferro, Iovu i Marešić, par zadnjih veznih su Petrusenko i Blagojević, na bokovima ordiniraju Kadušić i Krivičić, a ofenzivnu trojku čine Lawal, Gagua i Jaganjac.

- Za taktičke stvari zadužen je trener, a na nama je da na terenu ispunimo njegove zahtjeve - ogradio se, na vrlo dobrom hrvatskom jeziku, Oleksandr Petrusenko. - Ono što nam sigurno ide na ruku, to je da nije bilo puno promjena u momčadi. Na tragu smo Lokomotive, koja iz godine u godinu igra isto, a to joj omogućava činjenica da preko ljeta promijeni tek nekoliko igrača, koji samo nastave tamo gdje su oni prije njih stali. Znaju model igre, s taktičke strane ništa ne mijenjaju i onda sve ide puno lakše. Mislim da će tako biti i nama ove sezone, koja bi trebala biti bolja nego prošla, kako za klub, tako i za mene osobno.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter