ZAGREB

Potpisan Program suradnje u kulturi između Hrvatske i Rusije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov i hrvatska ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek potpisali su u srijedu šesti provedbeni Program suradnje u području kulture za razdoblje od 2020. do 2022., priopćilo je Ministarstvo kulture i medije (MKM).

Programom potpisanim u okviru službenoga posjeta ruskoga ministra vanjskih poslova Hrvatskoj, potiče se razmjena i suradnja između umjetnika, kulturnih i umjetničkih institucija i udruženja te izravna suradnja između kulturnih institucija od uzajamnoga interesa, ističe MKM.

Uzajamna suradnja, napominje MKM, obuhvaća velik raspon djelatnosti: muzejsku, galerijsku, izvedbene umjetnosti, književnosti i izdavačke djelatnosti, kao i postojeću visoku razinu suradnje u okviru audiovizualnih djelatnosti.

Ministarstvo podsjeća kako je u domeni kulturne baštine posebno naglašena suradnja između Centra za podvodna istraživanja Ruskog geografskog društva, Centra za istraživanje mora Moskovskog državnog sveučilišta M. V. Lomonosov i Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru, UNESCO-ovog  centra II. Kategorije.

Potpisivanjem Programa unaprijedit će se, ističe MKM, već postojeća razvijena suradnja organizacija, umjetnika i stručnjaka. 

Osim dobre i sadržajne bilateralne suradnje dviju zemalja, koja se odvija izravnim kontaktima kulturnih institucija i umjetnika koji djeluju u Hrvatskoj i Rusiji, nastavit će se i suradnja u okviru međunarodnih platformi, naglašava Ministarstvo kulture i medija.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter