Predavanje Dubravke Dulibić-Paljar

"Žena koja voli: o filmskoj romansi iz feminističke perspektive" u Sveučilišnoj knjižnici u Puli

(Osobna arhiva)

(Osobna arhiva)


U petak, 27. 9. u 10 sati, u Sveučilišnoj knjižnici u Puli profesorica s pulskog sveučilišta, Dubravka Dulibić-Paljar, održat će predavanje na temu „Žena koja voli: o filmskoj romansi iz feminističke perspektive“. Predavanje se održava u sklopu programa TIK (Tjedan istarskih knjižnica) koji je ove godine posvećen društvenoj i umjetničkoj poziciji žena.

Ovogodišnji program TIK-a okrenut je društvenoj i umjetničkoj poziciji žena. Suočeni sa seksističkom svakodnevnicom, nezastupljenosti žena u obrazovanju, sve češćim femicidom, patrijarhatom koji je izvor mnogih problema, ne samo za žene, nameće se opetovana potreba učenja i govorenja o temeljnim ljudskim i ženskim pravima, kao i o važnosti feminističkog znanja i iskustva u borbi za slobodnije i pravednije društvo.
Pomažući društvu da odraste želimo kroz programe osvijetlili značaj feminističke perspektive za cjelokupni razvoj društva i za predstavljanje feminizma kao humanizma i kao emancipatorskog procesa.

Tragom te ideje u Sveučilišnoj knjižnici u Puli u petak, 27. 9. 4024. u 10 sati, profesorica s pulskog sveučilišta, dr. sc. Dubravka Dulibić-Paljar, održat će predavanje na temu „Žena koja voli: o filmskoj romansi iz feminističke perspektive“.

Pozivamo vas na predavanje, koje će biti realizirano uz filmske isječke, kao i na uvijek dobrodošlu raspravu.

Pozivamo sve i da iskoristite priliku i učlane se 25. rujna u Sveučilišnu knjižnicu u Puli s 50 % popusta. Akcija se provodi u sklopu Tjedna istarskih knjižnica

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter