hommage Franci Rame

INK Pula gostuje u Teatru &TD s autorskim projektom "Francamente"

| Autor: Hina
(Foto: INK)

(Foto: INK)


INK Pula gostuje u srijedu, 18. rujna u zagrebačkom Teatru &TD s autorskim projektom Petre B. Blašković "Francamente", koji će se u Polukružnoj dvorani izvesti na talijanskim dijalektima istroveneto i istrioto s podnaslovima na hrvatskom jeziku.

U središtu projekta je Franca Rame, jedna od najvećih ikona aktivističkog kazališta, društva, satire, feminizma, politike, gotovo bolne komedije, lojalnosti ideji, beskompromisnoj borbi za vlastite ideale, žrtva licemjernog društva koji se boji istine, ističe se u najavi.

Ta dokumentarno biografska predstava hommage je Franci Rame, njezinim kazališnim tekstovima, životu, djelu i aktivizmu i ne vraća na scenu samo neke od njenih autorskih tekstova napisanih s mužem Dariom Foom, već donosi i priču jednog života posvećenom dostojanstvu života.

Franca Rame i Dario Fo uvijek su bili simboli slobode govora u svojem kazališnom angažiranom djelovanju bili uvijek hrabri i igrali gdje je kazalište moglo nesmetano progovoriti. dodaje se. 

Osim što režira Petra B. Blašković i izvodi predstavu "Francamente". Scenografiju potpisuje Stefano Katunar, kostimografiju Desanka Janković, glazbu Andrej Pezić, a oblikovanje svjetla Dario Družeta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter