IZLOŽBA dječjih RADOVA

FOTO / Ljetne kreativnosti bez granica uz Artiće

| Autor: Vanesa Begić
(Osobna arhiva)

(Osobna arhiva)


Toliko se govori o nedostatku likovne kulture u školama, o manjku interesa za likovnost kod djece jer jednostavno nisu dovoljno usmjeravani po tom pitanju, o tome da su na taj način zakinuti za motoričke sposobnosti, za kreativnost.

No, u brojnim školama zahvaljujući kreativnim učiteljima, odnosno nastavnicima likovnog nastoji se na čim bolji način nadomjestiti taj nedostatak, kreativnim radionicama, raznovrsnim sadržajima, a tu su i raznolike likovne radionice i tečajevi.

(Osobna arhiva)(Osobna arhiva)

(Osobna arhiva)(Osobna arhiva)

O Artićima smo toliko puta pisati, a stalno iznova kreiraju nove projekte, faze, kataloge, izložbe. Pod vodstvom Sanje Simeunović Bajec i Staše Doblanović Randall, do kraja kolovoza u Gradskoj knjižnici i čitaonici može se pogledati izložba njihovih radova čiji je lajtmotiv ljeto i sve ljetne boje, radosti i atmosfera.

Plavetnilo je tu dakako neizostavno, a uz usmjeravanje mentorica, kreirali su šaroliki spektar radova koji ulazi u razne tematske i interesne sfere i prikaze lica i naličja ljeta.

Niti ljeti nisu mirovali Artići, početkom srpnja bila je tu i ljetna radionica, a s početkom rujna i školske godine, kreću nove aktivnosti i umjetnički izazovi.

(Osobna arhiva)(Osobna arhiva)

Kako bismo definirali najkraće likovnu umjetnost? Eksperti vele da je to umjetnost koja kao oblik komuniciranja koristi likovni jezik te se izražava oblicima, odnosno crtom, bojom i volumenom.

I sav taj likovni rukopis vidljiv je u izloženim radovima i u kreativnosti ovih mladih vrijednih učenika, te ne sumnjamo da će među njima biti i pravih slikara u budućnosti, odnosno osoba koje će se na jedan ili drugi način baviti likovnošću.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter