MJESEC HRVATSKE KNJIGE

U Labinu započelo obilježavanje važne nacionalne manifestacije

| Autor: Branko BIOČIĆ
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


Gradska knjižnica Labin i ove se godine uključuje u obilježavanje najveće nacionalne manifestacije posvećene knjizi i čitanju Mjesec hrvatske knjige koji se održava od 15. listopada do 15. studenog.

Prigodni program

U ovogodišnjem izdanju Mjeseca hrvatske knjige kao tema je istaknuta vrijednost pripovijedanja i kazivanja, posebice onih književnih vrsta koje pripadaju usmenoj književnosti, kao što su bajka ili legenda.

Prigodni kulturni i edukativni program održavat će se i u labinskoj gradskoj knjižnici pod motom manifestacije »Pričaj mi...«

Danas, prvoga dana, u utorak 15. listopada u 11 sati održat će se književni susret s autoricom Marijanom Križanović i druženje s učenicima drugog razreda osnovnih škola.

U četvrtak 17. listopada u 18.30 na rasporedu je književni susret s Damirom Karakašem, dobitnikom brojnih domaćih i stranih književnih nagrada (Tportal, Fric, Kočićevo pero, Premio Itas, Meša Selimović, etc.).

(Snimio Branko Biočić)(Snimio Branko Biočić)

Moderatorica ovog i ostalih susreta biti će Morin Kudić. Predstavljanje prvog hrvatskog ronilačkog putopisa Ispod površine i multimedijalno predavanje Damira Šanteka biti će 23. listopada u 18,30 a dva dana kasnije u 18.30 organizira se književni susret s Aleksandrom Filipović i predstavljanje zbirke kratkih priča Samo da sve ovo prođe.

Posljednjeg dana u listopadu u 11:00 održat će se predavanje »Kako pročitati 10 knjiga godišnje« Žarka Srzića, instruktora digitalnih tehnologija. Program je namijenjen srednjoškolcima i odraslima. Program se nastavlja 13. studenog u 18:30 književnim susretom s Ivicom Prtenjačom, nagrađivanim piscem i pjesnikom.

Dan kasnije u 17:30 pod nazivom »Čitamo i stvaramo« održat će se edukativno-kreativna radionica za djecu od četiri do šest godina i njihove roditelje. Voditeljica je knjižničarka Ana Tumpić Radović. Književni susret sudionika literarnog natječaja »Ca je ča« i proglašenje laureata za 2024. godinu održat će se 15. studenog u 18,30 sati.

Edukativni posjeti

Tijekom trajanja Mjeseca knjige održavat će se Tržnica knjiga, akcijska prodaja rashodovanih i darovanih knjiga po simboličnim cijenama u holu Knjižnice. »I ja sam član gradske knjižnice« naziv je dijela programa koji obuhvaća organizirane edukativne posjete učenika prvog razreda osnovnih škola Labina i Labinštine.

»Vrtić u knjižnici« podrazumijeva organizirane edukativne posjete vrtićkih skupina dječjih vrtića Labina i Labinštine.

Za obje posjete obavezna je prijava na broj telefona 052/852-257. »Marko Marulić« naziv je virtualne izložbe povodom obilježavanja 500. obljetnice smrti Marka Marulića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter