suradnja ink-a i filsa

Doživite reprizu opere "Nozze Istriane" u riječkom HNK-u

| Autor: Glas Istre
(Snimio Karlo Čargonja)

(Snimio Karlo Čargonja)


FILS i Istarsko narodno kazalište organiziraju zajedničko putovanje u subotu, 9. studenoga 2024. na repriznu izvedbu opere "Nozze Istriane" Antonija Smareglie, koja je nastala u koprodukciji Istarskog narodnog kazališta i HNK Ivana pl. Zajca u povodu svečanosti otvaranja novoobnovljene Dvorane Ciscutti u svibnju 2024. godine.  

Opera istaknutog istarskog skladatelja čija su se djela izvodila na najprestižnijim svjetskim pozornicama poput Bečke opere i milanske Scale, vraća se u Rijeku. Redatelj je Marin Blažević, dirigent Simon Krečič, a uloge u ovoj izvedbi tumače operni solisti: Marussu će utjeloviti Anamarija Knego, Lorenza igra Bože Jurić Pešić, dok ulogu Menica, Marussinog oca, tumači Giorgio Surian. Biaggio, seoskog zabavljača, interpretira Filippo Pollineli, dok će ulogu Nicole pjevati Jure Počkaj. Luze je Stefany Findrik.

Polazak je planiran u 15 sati s parkirališta ex Mercator u Šijani, a predstava počinje u 18 sati u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci. Povratak iz Rijeke predviđen je oko 21 sat.

Cijena aranžmana iznosi 30 EUR, a uključuje prijevoz autobusom na relaciji Pula-Rijeka-Pula, pratitelja putovanja te ulaznicu za operu. Ulaznice su dostupne na web stranici INK-a

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter