ISTARSKO NARODNO KAZALIŠTE

Sezona 2024./2025. otvorena premijerom predstave "Ljudski glas": Do ruba ponora i možda još malo dalje

| Autor: Mladen Radić
(Snimio Karlo Čargonja)

(Snimio Karlo Čargonja)


Premijerom monodrame "Ljudski glas" Jeana Cocteaua u režij Juga Đorđevića krenula je kazališna sezona 2024./2025. u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula, a moto nove sezone je "Oda srcu" što je na početku najavio i umjetnički voditelj Matija Ferlin.

(Snimio Karlo Čargonja)(Snimio Karlo Čargonja)

"Ljudski glas" u produkciji INK-a ima nekoliko aduta. Prvi je priča, drugi je način na koji je postavljena, a treći, moglo bi se čak reći i najočitiji je Dijana Vidušin koja glumi i valjda samo ona zna kroz što sve prolazi dok je na sceni i kako uspijeva biti tako uvjerljiva.

Priča se u početku vrti oko jedne obične telefonske govornice, neki bi je nazvali reliktom prošlosti iako se one u stvarnosti i dalje koriste. Ta mala, uska mjesta služila su kao otoci privatnosti u urbanom moru, mjesta pomoću kojih se moglo izvan vlastitih domova uspostavljati kontakt na daljinu s voljenim ili nevoljenim osobama.

(Snimio Karlo Čargonja)(Snimio Karlo Čargonja)

To je to jedno izolirano, usamljeno mjesto na koje u spavaćici i kišnom kaputu dolazi izolirana i vidno usamljena protagonistica i zove svog supruga. To uspostavljanje telefonske veze ne prolazi baš najbolje, a kada konačno do njega i dođe u početku sve djeluje kao bezvezno čavrljanje. No, publika zna da ovdje nije došla bez razloga i da se prije ili poslije mora zagrepsti ispod te površinske neobaveznosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter