krajem listopada

Hit predstava "Bilo jednom na Brijunima" dolazi u pulsko kazalište

| Autor: Vanesa Begić
(Snimila Marijana Janković)

(Snimila Marijana Janković)


Beogradska hit predstava "Bilo jednom na Brijunima" inspirirana je povijesnim susretom dva bračna para - Tita i Jovanke Broz s najpoznatijim holivudskim glumcima toga doba - Richardom Burtonom i Elizabeth Taylor sedamdesetih godina na Brijunima. Podaci o samom susretu i zajedničkom vremenu koje su dva popularna para provela zajedno dostupni su kroz vrlo šture pisane i video-tragove, kroz biografske spise o njihovim životima te u vidu kratkih crtica iz dnevnika.

Povod za zajednički trodnevni boravak na Brijunima bilo je snimanje filma "Sutjeska" u kojem je glavnu ulogu Tita, tumačio Burton. Predstava je nastala u koprodukciji beogradskog Bitef teatra, Kreativne produkcije Joca Art i Centra za kulturu Svilajnac.

Nakon brijunske publike koja je predstavu mogla vidjeti tijekom bogate sezone Kazališta Ulysses, pulska će to publika moći 29. listopada u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula.

Glume Milan Marić koji se proslavio ulogom Tome Zdravkovića u filmu "Toma", poznati glumački par Branislav Trifunović i Tihana Lazović te Sanja Marković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter