Zbog najavljene kiše

Odgođena večerašnja izvedba predstave "Kako preživjeti punicu" u Balama

| Autor: Glas Istre
(Foto: Teatar Naranča)

(Foto: Teatar Naranča)


Zbog najavljene kiše odgođena je večerašnja izvedba predstave „Kako preživjeti punicu” pulskog Teatra Naranča u Balama u programu 4. Bembo Festa – Festivala malih formi nezavisnih kazališta. O novom datumu izvedbe publika će biti pravodobno obaviještena.

Sinoć, u srijedu, 4. rujna, u sklopu 4. Bembo Festa završen je ovogodišnji Mali Bembo, program namijenjen najmlađoj publici. Na Trgu Tomaso Bembo glumica Romina Vitasović izvela je monodramu za djecu Divne Stojanov "Eiffelov toranj ili kako se gradi karakter" u režiji redateljice Ivane Pero. Predstava je nastala u produkciji kazališne družine Rondo.

U ovoj dječjoj didaktičkoj predstavi Romina Vitasović govori o razvitku osobnosti, odvažnosti, upornosti i suočavanju s osobnim strahovima, prevladavanju prepreka i izazova u svakodnevnom životu. Ona je djevojčica koja želi bratu dokazati da može postati arhitektica, a to čini penjući se na „300 metara visok Eiffelov toranj“ strahovima svojim usprkos, prigrlivši hrabrost. Pri tome pokazuje i kako je bitna dobra volja, kao i da je jako važno biti dobra sestra i dobra prijateljica. Jednostavna, a efektna scenografija predstave djelo je pulske likovne umjetnice Breze Žižović, a autorica glazbe i vedrih songova je Mirjam Vukašin.

U sklopu ovogodišnjeg 4. Bembo Festa koji je trajao od 20. lipnja, na Trgu Tomaso Bembo u Balama, uz besplatan ulaz, odigrano je 16 predstava nezavisnih kazališta, a u središtu su bile komedije. Sedam je predstava bilo na programu Malog Bemba, koji je bio i najveća programska novost ovogodišnjeg Festivala. Ono po čemu će se 4. Bembo Festa pamtiti je i iznimno veliki interes publike za sve festivalske predstave. Četvrtkom se, u pravilu, u kazališnom gledalištu u Balama na bajkovitom Trgu Tomaso Bembo tražila stolica više. Bembo Fest i ove je godine ispunio svoju misiju koju ima od svog osnutka. Naime, kazališni je to doprinos doživljaju Bala kao otvorenog mjesta za kreativni i kulturni dijalog.

Ovogodišnji 4.Bembo Fest održan je u organizaciji Teatra Fort Forno, Općine Bale i Turističke zajednice Općine Bale, uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Istarske županije i Talijanskog instituta za kulturu, a pod pokroviteljstvom Mon Perina d.d.

Više informacija možete pronaći na društvenim mrežama – Facebook stranicama Teatra Fort Forno, te stranicama Općine Bale – Valle https://www.opcina.bale-valle.hr i Turističke zajednice općine Bale – Valle.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter