FESTIVAL MALIH FORMI NEZAVISNIH KAZALIŠTA

Mali Bembo u srijedu otvara premijera predstave "Da te pitam, da te pitam..."

| Autor: Glas Istre
"Hotel Plaza"

"Hotel Plaza"


Ovotjedni program 4. Bembo Festa – Festivala malih formi nezavisnih kazališta u Balama donosi dvije predstave, a poseban događaj bit će otvaranje Malog Bemba, novog festivalskog programa koji je namijenjen najmlađoj kazališnoj publici. Mali Bembo počinje u srijedu, 10. srpnja u 21 sat u na Trgu Tomaso Bembo u Balama, a bit će otvoren premijernom izvedbom predstave nastale u produkciji baljanskog Teatra Fort Forno: "Da te pitam, da te pitam..." Kordelije Paladin u režiji Roberta Raponje u kojoj igraju Monika Duvnjak i Gabrijel Perić. Glazbu za predstavu je skladao Massimo Brajković, a dio aranžmana potpisuje Diego Vitasović, koji će također nastupiti u predstavi. U nastavku programa 4. Bembo Festa u četvrtak, 11. srpnja, s početkom u 21 sat na glavnom trgu u Balama na programu je predstava Teatra Lectirum iz Zagreba "Hotel Plaza" Neila Simona u režiji Nine Kleflin, u kojoj glume Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Zijad Gračić i Mladen Čutura.

Kao što govori i sam naslov predstave "Da te pitam, da te pitam..." , u središtu ove kazališne priče su pitanja. "Ima mnogo pitanja koje djetetu padnu napamet, koja se jave sama od sebe u tim pametnim malim glavama. U dokolici, dok čekaju roditelje, nakon završene škole, junaci naše priče Moni i Gabi postavljaju jedno drugome razna pitanja, i dakako nude jedno drugome svoje spontane i duhovite odgovore. Snagom svoje mašte čekanje pretvaraju u zanosnu igru u kojoj se nadmeću, dopunjuju a iznad svega zabavljaju otkrivajući kako je vrijeme koje provode zajedno ispunjeno bezbrižnošću i srećom. Pratite ih u njihovoj nadahnutoj igri koja nam otkriva kako djeca svojom znatiželjom, neposrednošću i vrlo direktnom iskrenošću zaista mogu ostvariti sve što žele", ističe se u najavi predstave " Da te pitam, da te pitam…" Kordelije Paladin u režiji Roberta Raponje, a kojom se otvara Mali Bembo.

Ovaj "festival u festivalu" koji je i najveća ovogodišnja novost 4. Bembo Festa do 4. rujna predstavit će sedam predstava za najmlađe. Predstave iz programa Malog Bemba su na programu srijedom s početkom u 21 sat, a ulaz je slobodan.

U sklopu tradicionalnog festivalskog programa četvrtkom Bembo Fest, koji je već četvrtu godinu za redom teatarski doprinos doživljaju Bala kao otvorenog mjesta za kreativni i kulturni dijalog, ovaj tjedan publici predstavlja predstavu "Hotel Plaza" Neila Simona u režiji Nine Kleflin. Riječ je o romantičnoj komediji u kojoj igraju vrhunski glumci - Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Zijad Gračić i Mladen Čutura. Predstava ima tri čina, odnosno tri priče, a svaka ima posebnu dozu humora, emocija i životnih situacija. "Hotel Plaza" na scenu donosi smijeh, ljubav, zabavu i introspektivne trenutke koji potiču na razmišljanje. Scenografiju za predstavu "Hotel Plaza" osmislio je Miljenko Sekulić

Bembo Fest se, uz slobodan ulaz, tijekom tri ljetna mjeseca održava do 5. rujna u organizaciji Teatra Fort Forno, Općine Bale i Turističke zajednice Općine Bale, pod pokroviteljstvom Mon Perina d.d., a uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Istarske županije i Talijanskog instituta za kulturu. Festival donosi ukupno 17 predstava nezavisnih kazališta iz Hrvatske, Italije i Srbije, a ove godine u fokusu su komedije.

Više informacija o programima Bembo Festa može se pronaći na društvenim mrežama – Facebook stranicama Teatra Fort Forno te stranicama Općine Bale i Turističke zajednice općine Bale.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter