festival zlatni lav

Anselmo Luisi predstavio umjetnost šamaranja samog sebe

| Autor: Zvonimir Guzić
(Foto Zlatni lav)

(Foto Zlatni lav)


Drugog dana festivala Zlatni lav umaškoj publici se, humorističnim tjelesno-udaračkim performansom "Sbadabeng", predstavio talijanski umjetnik Anselmo Luisi iz teatra ZatroCarama iz Trsta.

Bila je to predstava u kojoj je glumac sam na pozornici bez i jedog predmeta ili instrumenta osim njega, publici predstavio umjetnost šamaranja samog sebe.

Svojevrsni je ovo prikaz putovanja kroz glazbu i kazalište koje otkriva neočekivane glazbene prostore pomiješane s mimikom, tjelesnom perkusijom i pjevanjem.

Performans se sastoji od nekoliko skica koje započinju glazbenom idejom stvaranja glazbe samo korištenjem tijela koja se odmah razvija miješanjem mime i komičnog kazališta.

Tako imamo da alergijski napadaj kašlja postaje "beatbox" izvedba, zatim dio gdje osoba u restoranu koja se žali vlasniku zbog jela postaje "scat duet" ritmičkog brbljanja; te scena u kojoj čovjek pere svoju prljavu košulju prelazi u izvedbu tjelesnih udaraljki koja navodi cijelu publiku da eksperimentira kakav je osjećaj stvarati zvukove i stvarati glazbu koristeći se udaranjem po tijelu.

Nestvarni humoristični skečevi potiču publiku na eksperiment s vlastitim tijelom kako bi razumjeli značenje udaranja sebe i stvaranja zvuka.

Anselmo Luisi za sebe kaže da je bubnjar, izvođač i tjelesni perkusionist. Ovaj višestruki umjetnik evidentno pokazuje kako zvuk i udaraljke mogu transformirati sve, uključujući i tijela u glazbene instrumente. Čarolija je to koja pripada rijetkima.

Iako zadovoljna, umaška publika je Anselmu Luisu za njegovu izvedbu dala ocijenu 4,31 što ga svrstava iza premijerne predstave "Adam i Eva" koja je nagrađena sa visokih 4,953.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater