U Šikutima

Otvorenje izložbe "Prolog tijesne zemlje" Davora Sanvincentija

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


Izložba »Prolog tijesne zemlje« Davora Sanvincentija bit će otvorena danas u 18 sati u Šikutima.

- Život na istarskoj zemlji uglavnom se temeljio na poljoprivredi, stočarstvu i razmjeni dobara. Na taj način odrastale su generacije i generacije. U svijet seoskih sredina ulaze industrijski noviteti te je takva promjena stvorila nepovoljnu društvenu klimu. Do tada su međuljudski odnosi bili temeljeni na prijateljskim odnosima, ljudi su jedni drugima vjerovali na riječ, odnosili su se s poštovanjem i rijetko su poželjeli nešto tuđe. Izložba je skica i mjesto početka audiovizualnog eseja o istarskoj zemlji. Zamišljeni bivak čovjeka koji izgovara prve riječi kao prolog filmu, kazao je autor.

Davor Sanvincenti jedan je od najznačajnijih mlađih hrvatskih umjetnika koji svojim radom već dugo vremena pobuđuje pažnju likovne javnosti. Rođen je u Kopru 1979. godine. Studirao je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Rijeci, potom se školovao na Europskom Institutu za dizajn u Milanu (smjer interakcije na odsjeku vizualnih medija), a multimediju je studirao na Umjetničkoj akademiji Brera u Milanu.

Oblikovanje zvuka i medijalno programiranje umjetničkih akcija usavršavao je u Elektroakustičnom informatičkom centru Argon u Milanu. Intenzivno se bavi područjem fenomenologije i antropologije audiovizualne kulture.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter