NA TRGU MARŠALA TITA

Ciklus fotografija "City Art": Rovinj kroz umjetničko oko Damira Hoyke

| Autor: Nina Orlović Radić
(Snimila Nina Orlović Radić)

(Snimila Nina Orlović Radić)


Na Trgu maršala Tita otvorena je izložba fotografija "City Art Rovinj- Rovigno", autora Damira Hoyke koja će se pod nebeskim svodom moći razgledati slijedećih sedam dana.
U fokusu renomiranog autora našle su se vizure, odnosno okom umjetnika najljepši detalji i znamenitosti grada, koji su ne samo nebrojeno puta fotografirani i slikani, već i opjevani. No, kako kaže sam Hoyka, sve te poznate vizure svakom su čovjeku drugačije i svaka ih osoba vidi na svoj način.

- Ciklus fotografija "City Art" pokrenuo sam kako bih publiku pozvao da poznate vizure gradova pogleda drugim očima. Navikao na prizore koje sam mnogo puta vidio, i sam se često uhvatim kako kod njih više ne doživljam onaj wau efekt kao kod prvog pogleda. Shvatio sam da se to trenutno promijeni kada ih pogledam "očima" fotografije.

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

One su nam uvijek iznova sposobne otkriti nova lica okoline, ona koja vidimo kad stvarnost povežemo s našom maštom i kreativnošću. Svakodnevni prizori odjednom postaju dovoljno zanimljivi da se kod njih zadržimo satima, rekao je, uz ostalo, autor fotografija City Art Rovinj- Rovigno, Damir Hoyka.

Dodajmo, i da se Hoyka predstavio s dvanaest crno-bijelih fotografija, koje je kako veli snimao u dva navrata. Prvi put u svibnju, kada je i proučavao motive i "hvatao" najbolji trenutak dana/svjetlosti da ih ukroti i stavi u kadar, a drugi put u kolovozu, kada je Trg maršala Tita sa svojim obližnjim znamenitostima poput gradskog tornja sa satom i Balbijevog luka, bio opločen.

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

Inače, valja naglasiti i da je Hoykina izložba, jedan u nizu događaja u sklopu Eufemija festivala čiji je organizator Turististička zajednica grada Rovinja. Otvorenju izložbe, uz autora Hoyku i moderatora Ronalda Brausa, prisustvovali su gradonačelnik Rovinja, Marko Paliaga i direkektorica TZ-a Rovinj, Odete Sapač.

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

(Snimila Nina Orlović Radić)(Snimila Nina Orlović Radić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter