profesorica talijanskog jezika

Nada Lučić izlaže u Starom gradu: Umjetnost i ljubav u slikama

| Autor: Vanesa Begić
(Snimila Vanesa Begić)

(Snimila Vanesa Begić)


Tijekom cijelog ljeta svakoga se tjedna izmjenjuju izložbe likovnih amatera u Galeriji Stari grad u Kandlerovoj ulici. Trenutno, do kraja tjedna svojim se radovima predstavlja Nada Lučić, inače umirovljena profesorica talijanskog jezika u Osnovnoj školi Stoja. Ona se svojim radovima predstavila i prošle godine, a ovoga je puta, kako je i sama rekla, donekle proširila izbor radova - sve u tehnici ulje na platnu. Naziv njezine izložbe glasi "Umjetnost i ljubav".

Prevladavaju motivi vezani uz more i morske vedute, ali i razni pejzaži kreirani u svojevrsnom spletu figurativnog i apstraktnog slikarstva - gdje su barke, rive, prikazane na poseban način, spojem geometrijskih likova, raznih figura, igrom boja gdje mahom prevladavaju tople boje u punoći njihovog spektra.

Autorica veli da se slikarstvom bavi posljednjih osam godina te da ponekad osjeća kao da se tek počela baviti slikarstvom, a druge pute misli da je u tome već duže. Prve je umjetničke korake napravila u Udruženju književnih i likovnih stvaratelja (ULIKS) te je u Galeriji Stari grad krenula sa skupnim izložbama. Kada je napravila dovoljan broj radova, krenula je sa samostalnom izložbom. Prvu je izložbu imala prošloga ljeta. Svaka slika pokazuje posvećenost i ljubav prema prirodnim motivima, otkrivajući svjetove neispričanih priča.

- Uložila sam u ove radove puno emocija, da svaki rad bude poseban, da ispriča svoju priču. Namjeravala sam napraviti još više novih radova, no ovaj postav je spoj proteklih i recentnih radova, a tom sam izložbom htjela prikazati, na širi način, spoj, neraskidivu vezu umjetnosti i ljubavi, kazala je Lučić. Izložba se može razgledati do 27. kolovoza od 10 do 12 i od 19 do 21 sat.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter