izuzetni radovi

U MO-u Rabac otvorena izložba radova polaznica likovnih radionica osoba treće dobi

| Autor: Branko Biočić
(Snimio Branko Biočić)

(Snimio Branko Biočić)


U prostorijama Mjesnog odbora Rabac svečano je otvorena izložba likovnih radova 18 polaznica likovnih radionica za osobe treće životne dobi koje je organizirao Grad Labin u suradnji s Mjesnim odborima Kature i Rabac. Likovne radionice održavale su se od travnja do srpnja a vodila ih je mlada labinska umjetnica Nicol Načinović

- Radili smo tehnike ugljen, ugljen u kombinaciji s kredom i akril. Bila je ideja da kroz moje vođenje i savjete produbimo određeno znanje tih tehnika za što je potrebno vrijeme, da razvijamo ljubav prema slikarstvu ali i da se družimo u jednoj lijepoj atmosferi. Teme su bile mrtva priroda, voće, cvijeće, lepeze, vrčevi.

Kako smo ranije isprobavali akvarele i olovku htjeli smo ovaj put izabrati tehnike koje će polaznice više raditi i produbiti svoje dotadašnje znanje i iskustvo. Neke polaznice nisu imale nikakvo iskustvo u tome, bilo mi je drago kada su rekle da im se to jako sviđa i da se žele time i dalje baviti. Sve su bile vrijedne, marljive i dolazile redovito na radionice koje su se održavale dva puta tjedno.

Nastavile su crtati i doma, to je utjecalo i na njihov život i kontinuitet. To mi je bila najveća nagrada, pogotovo kada bi mi neka rekla da se vratila slikanju i crtanju i zatražila sama neki savjet, to ću raditi, to ću slikati. Nije stvar u tom da samo uče one od mene nego i da ja nešto naučim od njih. To je na neki način interakcija i prijenos znanja s jednih na drugih, rekla je Nicol.

Prisutne su pozdravili Vesna Blažina, savjetnica u Gradu Labinu za odgoj, obrazovanje i demografiju i novi predsjednik Mjesnog odbora Rabac Đoni Batičić koji je najavio da će kao novi predsjednik svaku stvar u Rapcu izgurati do kraja. Izložbu je otvorio gradski pročelnik za društvene djelatnosti Borjan Batagelj koji je zahvalio Nicol na radu, zalaganju i vođenju likovnih radionica za djecu pa do generacije treće životne dobi.

- Ugodno sa iznenađen kvalitetom radova s obzirom da se radi o likovnim amaterima. Nadam se da će u idućim radionicama biti i poneki muškarac a mi ćemo kao grad i ubuduće podržavati ovaj projekt, rekao je Batagelj.

Posjetitelji mogu još neko vrijeme razgledati izložbu sa 18 radova koje su napravile Anka Dundara, Elizabeta Ferle Rilović, Ingrid Pavinčić Kovačević, Mira Matanić, Miljenka Golja, Nanda Dimovski, Suzana Hrvatin, Nevina Miškulin, Neda Oreški, Bruna Gobo, Ornela Gergorić, Sonja Verbanac, Indira Niković, Melita Lacey Kovač, Leonida Basanić, Ferzeta Okanović, Zdenka Gaši i Klara Švraka.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter