članica HDLU-a istre

Izložba radova "Plave dubine" Sanje Simeunović Bajec: "More je slika beskonačnosti i beskraja"

| Autor: Vanesa BEGIĆ
(Foto: HDLU Istre )

(Foto: HDLU Istre )


Danas će u prostoru Turističke zajednice grada Pule biti postavljena izložba radova pod nazivom »Plave dubine« članice HDLU-a Istre Sanje Simeunović Bajec. Postav će se moći razgledati do 31. srpnja.

- More je slika božanskog, slika beskonačnosti i beskraja, dubine i snage, tajanstva i dinamičke aktivnosti, istovremeno i uzajamno. Ono je podsjetnik Stvoritelja na samoga sebe. »Plave dubine« ciklus je slika nastao tijekom 2024., a inspiracija nije potaknuta morem kao takvim, već dubokim čovjekovim strahovima, a ponekad prijeteće dubine mora samo su njihov uznemirujući odraz. Široki potezi te slojevi naneseni na platno teže ostaviti dojam snage te intenzivnosti doživljaja. Ipak, nježni pastelni tonovi s lakoćom prianjaju uz hladne sjajnomodre, uranjaju u njih, vrtlože se u njima, rasvjetljavaju ih te se u svojem mekom, drhtavim i fluidnom plesu čine jačim i moćnijim, navedeno je u najavi.

Sanja Simeunović Bajec rođena je 1975. godine. Završila je Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli te 1999. diplomirala na Fakultetu u Rijeci, Odsjeku likovne kulture, slikarskom odjelu u klasi prof. Ksenije Mogin. Dvadeset godina radi u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli kao profesor stručnih predmeta. Ostvarila je tridesetak samostalnih izložbi i mnogobrojne skupne u Hrvatskoj i inozemstvu. Brojne uspjehe ostvarila je kao likovni mentor u Likovnoj radionici Artić, čini je i osnivač. Članica je HDLU-a Istre od 2001. godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter