"Različitost u bilo kojem smislu"

"Reci to stripom 2!": Mladi oduševili svojim radovima, a dodijeljene su i nagrade

| Autor: Vanesa Begić
(Foto: Promo)

(Foto: Promo)


U prostorima Zajednice Talijana Pula Hrvatsko udruženje interdisciplinarnih umjetnika – HUiU i IKA - Istarska kulturna agencija otvorili su izložbu »Reci to stripom 2!« koju zainteresirana javnost može razgledati do 3. srpnja.

Izloženo je 68 stripova učenika i učenica iz 16 osnovnih i srednjih škola Istarske županije te iz umjetničkog ateljea ROUTER 5.1. Rojc Pula. Svi oni sudjelovali su u natječaju te su crtali stripove na unaprijed zadanu temu - »Različitost u bilo kojem smislu«.

(Foto: Promo)(Foto: Promo)

Na izložbi je predstavljeno i drugo izdanje publikacija »Reci to stripom!« u kojoj se nalaze svi stripovi pristigli na istoimeni natječaj u razdoblju od sredine prosinca 2023. do kraja veljače 2024. godine. Publikaciju će na poklon dobiti svi sudionici natječaja, dok je ostali mogu preuzeti u digitalnom obliku.

U kategoriji osnovnih škola od petih do osmih razreda prvonagrađena je Katja Mihoković za strip »Neparna« 13 godina, OŠ Tar Vabriga, drugo je mjesto pripalo Kristini Pačić za strip »Jabuke dobrote«, 14 godina OŠ Kaštanjer Pula, a trećeplasirana Leona Runko za strip »Na zemlji smo svi različiti«; 13 godina OŠ Ivana Gorana Kovačića Čepić.

U drugoj kategoriji sudjelovali su srednjoškolci, a prvonagrađena je Nensi Brkić za strip »Različitost je…«, drugo mjesto Nadija Brezak »Povezati se srcem«, a treće mjesto Lamija Međedović za strip »Percepcija«.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini