IZBORNA SKUPŠTINA TURISTIČKE ZAJEDNICE POREČA

Zbog zakonske zapreke odbijena kandidatkinja gradonačelnika


- Nikad se nije dogodilo da imamo peripetije oko sastavljanja lista za turističko vijeće, rekao je na izbornoj skupštini Turističke zajednice Poreča njen direktor Nenad Velenik prije glasovanja za to tijelo u koje na prijedlog gradonačelnika Lorisa Peršurića nije prošao predstavnik kulture. Dakle, većinom od deset glasova izabrano je turističko vijeće u sastavu Orieta Valković, Dragan Pujas i Ronald Korotaj iz Plave lagune, zatim u ime Valamar Riviere Željko Kukurin i Davor Brenko, potom Igor Vojinović iz Udruženja obrtnika Poreč, te Alfredo Golob i Marina Knežević u ime Udruge iznajmljivača privatnog smještaja.

Novinari nisu bili službeno pozvani

Gradonačelnik, koji je tijekom sjednice više puta izrazio svoje nezadovoljstvo i pozivao na zajedništvo, na početku je rekao da bi zbog brojnih manifestacija po kojima je Poreč nadaleko poznat i općeg boljitka za grad trebalo uključiti i nekog iz kulture. Umjesto Knežević u vijeće je trebala ući ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Snježana Radetić, a to je podržala Valamar Riviera.

No, na izbornoj skupštini, na koju novinari nisu bili službeno pozvani već su za nju slučajno doznali, istaknuto je da zakonski u vijeće ne mogu ući oni koji nisu članovi skupštine i ne plaćaju boravišnu pristojbu i(li) turističku članarinu, što je slučaj Učilišta. Marina Knežević, predstavnica Udruženja obrtnika i privatnih iznajmljivača, je tek danas doznala da je predložena za članicu vijeća – bila je iznenađena, ali je prihvatila. Naime, predstavnici Valamar Riviere, čuvši da Radetić pravno ne može biti članica, na licu su mjesta predložili Knežević. (T. KOCIJANČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter