POREČ

Uređuju se boćališta u Montižani i Buićima: Uređen i nogostup od grada prema novom kampusu

| Autor: Glas Istre
Boćalište Montižana

Boćalište Montižana


Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić s pročelnikom Upravnog odjela za komunalni sustav Marinom Poropatom obišao je jučer radove na uređenju boćališta u Montižani i Buićima, te na uređenju nogostupa kraj novog nogometnog kampusa na Žatiki.

U Montižani, nakon još ranijeg uređenja doma, boćalište je ovih dana dobilo novu podlogu. Naime izvršeno je frezanje, zamjena tamponskog temeljnog materijala te je na kraju asfaltirano, a slijedi nanošenje kvarcnog pijeska. Zamijenjene su dotrajale zaustavne gume i nosači boća te impregnirani i ofarbani zidovi boćališta. Uređeni su i odvodi oborinske odvodnje te dovršeni i drugi sitniji građevinski radovi. Obnovljeno će boćalište biti na raspolaganju Boćarskom klubu Montižana.

Za ugodnije održavanje susreta i druženja radi se i na boćalištu u Buićima, gdje se obnavlja boćarski dom. Radovi se odvijaju na vodovodnim instalacijama i odvodnim cijevima te elektroinstalacijama, rasvjeti, fasadi i stolariji.

- Ovim je zahvatima omogućeno našim lokalnim boćarskim klubovima, ali i cjelokupnoj boćarskoj zajednici da se taj tradicionalni sport njeguje još više i kvalitetnije, kaže gradonačelnik Peršurić.

Pri kraju su i radovi kraj novog kampusa na Žatiki gdje je uređen nogostup u dužini od oko 215 metara, širine oko 2,5 metra. Asfalterski su radovi u tijeku te će ovim biti kompletirana pješačka komunikacija do novog kampusa od centra grada i prigradskih naselja, za sigurniji prolaz pješaka i mladih polaznika kampa

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter