OLIMPIJSKI FESTIVAL

U Vodnjanu su se natjecala djeca iz osam vrtića Puljštine: DOMAĆINI PETAR PAN PUTUJU U LABIN NA FINALE

| Autor: Zvjezdan STRAHINJA

Mali Vodnjanci ostvarili su ukupnu pobjedu prikupivši kroz razne discipline 88 bodova, dok su drugi bili mališani vrtića Sunce iz Fažane s 81 bodom, a treća skupina Pe-Ga, djeca iz vrtića Petar Pan iz Peroja i Galižane, sa 42 boda

 

Stotine mališana iz osam vrtića s Puljštine nastupilo je jučer na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića i rastrčalo se u majicama "I ja ću biti olimpijac" sportskim igralište NK-a Vodnjan. Ugostio ih je Dječji vrtić Petar Pan iz Vodnjanca čiji su se mališani, u fair play i zdravom natjecateljskom ozračju, pokazali i kao najspretniji i još jednom osigurali nastup na finalu županijskog Olimpijskog festivala 28. svibnja u Labinu.

Fair play "Zvončici"

Petar Pan ostvario je ukupnu pobjedu prikupivši kroz razne discipline 88 bodova. Drugi su bili mališani vrtića Sunce iz Fažane s 81 bodom, a treća skupina Pe-Ga, djeca iz vrtića Petar Pan iz Peroja i Galižane, sa 42 boda. Pehar za fair play igru pripao je vrtiću Zvončica iz Vodnjana, a nastupili su još i dječji vrtići Balončić iz Svetvinčenta, Dado iz Štinjana, More iz Valbandona te Vrtuljak iz Marčane.

Kao posljednje discipline na maloj olimpijadi igrale su se finalne malonogometne utakmice za djevojčice i dječake. U napetim završnicama, više je utakmica završilo neriješenim rezultatima pa su o ukupnim pobjednicima odlučivali "jedanaesterci" (naravno, s puno manje razdaljine od 11 metara). Tako su do pehara došli i dječaci valbandonskog Mora - u napetom finalu nadigrali su Petra Pana i osigurali prvo mjesto, prepustivši Vodnjancima drugo, dok je treće pripalo fažanskom Suncu. Među djevojčicama najuspješnija je bila ekipa domaćina Petra Pana, koja je u finalu pobijedila Sunce. Treće mjesto pripalo je skupini Pe-Ga.

Mali Fažanci i Vodnjanke najuspješniji su bili i u drugoj ekipnoj disciplini - trčanje štafete četiri puta 25 metara. Djevojčice Petra Pana bile su neuhvatljive u finalu ostvarivši pobjedu ispred drugoplasirane ekipe Zvončica i trećeplasirane ekipa Sunca. Suncu su pak pobjedu osigurali dječaci, koji su bili brži od drugoplasiranog tima Petra Pana i trećeplasiranog tim Pe-Ga.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter