plogging utrka

U Vodnjanu 35 trkača prikupilo VIŠE OD 150 KILOGRAMA SITNOG OTPADA

| Autor: Glas Istre
Plogging utrka u Vodnjanu

Plogging utrka u Vodnjanu


U Vodnjanu je u subotu održana plogging utrka "Dignano run – šporkica van" koju je, uz podršku DM-a, organizirala Udruga za informiranje građana Vodnjanski đir, a u kojoj je 35 trkača prikupilo više od 150 kilograma sitnog otpada, dok je krupniji otpad prijavljen lokalnom komunalnom poduzeću Contrada, koje će isto u narednim danima zbrinuti.

Plogging utrka u Vodnjanu

Plogging utrka u Vodnjanu

- Natjecatelji su imali 60 minuta da prikupe što više otpada, a rutu kretanja su određivali sami prema karti s kontrolnim točkama. Sudionici su od sitnog otpada očistili uži centar grada, dok se za krupni otpad pobrinulo komunalno poduzeće čiji je štand s materijalima o odvojenom prikupljanju otpada pomogao dodatnoj edukaciji sudionika i gledatelja. Glavni cilj naše udruge upravo je informiranje i edukacija građana Vodnjana u svrhu poboljšanja kvalitete života i održivog razvoja zajednice. Zato, želim zahvaliti DM-u što su među gotovo 300 prijavljenih projekata iz cijele Hrvatske, u sklopu natječaja {ZAJEDNO} za zelene ideje prepoznali naš projekt i pomogli nam da napravimo još jedan korak prema ostvarenju tog cilja, rekao je Tihomir Šerbić, predsjednik Udruge Vodnjanski đir.

Plogging utrka u Vodnjanu

Plogging utrka u Vodnjanu

Područna menadžerica DM-a Anđelka Ramljak uručila je nagrade najuspješnijim sudionicima, a s prikupljenih 12 kilograma otpada najuspješniji je bio Saša Jongić. Nakon završetka utrke prikupljeni otpad razvrstan je u za to predviđene kontejnere te odvezen u lokalno reciklažno dvorište komunalnog poduzeća Contrada. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter