kod "Malina na vitar"

U Medulinu održan Festival bošnjačke kulture: Raskoš narodnih igara, pjesme i plesa  

| Autor: Priredio M. Ra
U Medulinu održan Festival bošnjačke kulture u Istri

U Medulinu održan Festival bošnjačke kulture u Istri


U organizaciji Nacionalne zajednica Bošnjaka Istre u subotu je u Medulinu održan Festival bošnjačke kulture u Istri koji su otvorili predsjednik Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre Senad Pršić i načelnik Općine Medulin Ivan Kirac. Senad Pršić se zahvalio Općini na potpori pruženoj za održavanje ovog festivala te na uspješnoj dugogodišnjoj suradnji, a općinski načelnik Ivan Kirac naveo je kako će Općina Medulin uvijek podržavati programe i aktivnosti nacionalnih manjina. S obzirom da u Općini Medulin živi preko 200 pripadnika bošnjačke nacionalne manjine u budućnosti se planiraju zajednički projekti suradnje s gradovima i općinama na području susjedne Bosne i Hercegovine.

Na festivalu su raskoš narodnih igara, pjesme i plesa, te tradicionalne nošnje prezentirali KUD "Naša mladost" iz Ključa iz Bosne i Hercegovine, KUD "Đulistan" iz Labina, KUD "Kršanski ljiljani" iz Potpićna dok su tradicionalne pjesme sevdalinke izveli Ansambl Šadrvan iz Rijeke te članica Nacionalne zajednice Bošnjaka Istre Jasmina Makota, kantautorica i pjevačica jazza, sevdaha i R&B-a.

Atraktivan i zanimljiv program pratili su brojni domaći i strani posjetitelji i gosti, te su uz zarazne ritmove, bogatstvo narodnih nošnji i čaroban zalazak sunca kod "Malina na vitar" proveli još jednu lijepu večer u Medulinu. Večer prije program je održan na pulskoj Poratarati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter