POSEBNI UVJETI

TRŽNICE U LABINU I POREČU OD DANAS SU OTVORENE Počastite se zelenjavom iz domaćih OPG-ova, ali se PRIDRŽAVAJTE UPUTA KOJE SU TRENUTNO NA SNAZI!

| Autor: Anđelo DAGOSTIN i Branko BIOČIĆ
Labinska tržnica u nekim boljim vremenima (Arhiva)

Labinska tržnica u nekim boljim vremenima (Arhiva)


Danas se na Gradskoj tržnici Poreč otvaraju pojedini poslovni prostori i stolovi kako na otvorenom, tako i na zatvorenom dijelu. Kako bi se osiguralo provođenje zaštitnih mjera, ulaz u tržnicu moguć je isključivo s istočne strane, od sa strane velikog gradskog parkirališta.

Ulaz će biti kontroliran, pri čemu je broj posjetitelja ograničen, a prilikom ulaska nužan je dezinfekcija. Iz Usluge Poreč mole posjetitelje da poštuju propisane mjere, odnosno oznake privremene regulacije i obavijesti na tržnom prostoru, a sve kako bi se rizici prenošenja zaraze sveli na minimum.

Po tržnici se treba kretati prema uputama zaštitara na ulazu ili u sklopu tržnice te prema obilježenoj privremenoj signalizaciji kretanja. Važno je držati propisanu udaljenost te voditi brigu o mjeri socijalnog distanciranja između ostalih posjetitelja i prodavača, kao i koristiti sredstva za dezinfekciju koja se nalaze na ulazu i u samoj tržnici.

Radno vrijeme tržnice je svaki dan od 8 do 14 sati, osim za Uskrs (12. travnja) i Uskršnji ponedjeljak (13. travnja), kada će tržnica biti zatvorena.

Nakon petnaest dana danas se djelomično otvara i zelena tržnicu u sklopu labinskog markata. U suradnji s OPG-ovim koji koriste tržnicu, labinsko komunalno poduzeće 1. maj stvorilo je uvjete za poslovanje sukladno uredbi državnog stožera Civilne zaštite.

- Postojeće nepopunjene poslovne prostore unutar tržnice prenamijenili smo za prodaju domaćih proizvoda. Našem pozivu odazvali su se četiri obiteljska poljoprivredna gospodarstva: Valković, Banovac, Ferboković i Bažon. U narednim danima očekujemo da će nam je javiti još OPG-a i tada ćemo dio tržnice preseliti izvan zgrade. Na taj način omogućujemo našim sugrađanima da se opskrbe s domaćim proizvodima. Pronalazimo mogućnost da otvorimo dio ribarnice kako bi našim sugrađanima omogućili da na Veliki petak mogu na svojim tanjurima imati svježu ribu. Svi kupci i trgovci unutar tržnice i dalje se moraju pridržavati mjera kazao je Alen Golja, direktor 1. maja.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook Twiter