INVESTICIJE

Transformacija porečkog turizma prema višoj kvaliteti: VALAMAR U ZONI PICAL GRADI SUPERLUKSUZNI HOTEL S 5 ZVJEZDICA

| Autor: Milan PAVLOVIĆ

Pinea će biti luksuzni cjelogodišnji hotel s pet zvjezdica i 514 smještajnih jedinica, u okviru kojeg će se nalaziti i najveći hotelski event centar u Istri s kongresnim kapacitetom od 1.200 gostiju, najavljuju iz Valamara

U porečkoj zoni Pical Valamar će do 2021. godine realizirati investicije teške 1,5 milijardi kuna. Centralni dio tog projekta je hotel Pinea - najveće pojedinačno ulaganje u hrvatskom turizmu - ukupne vrijednosti 790 milijuna kuna.

Izgradnja tog objekta započela je ove jeseni. Bit će to luksuzni cjelogodišnji hotel s pet zvjezdica i 514 smještajnih jedinica, u okviru kojeg će se nalaziti i najveći hotelski event centar u Istri s kongresnim kapacitetom od 1.200 gostiju.

Kako ističu iz Valamara, ovaj projekt predstavlja transformaciju porečkog turizma prema onom više kvalitete. Otvorit će se 500 cjelogodišnjih radnih mjesta, dovesti goste bolje platežne moći, povećati potrošnju, produljiti turističku sezonu i poboljšati kvalitetu plaža i šetnica u zoni Pical za građane i goste grada Poreča. Iz Valamara dodaju da će sveobuhvatno uređenje nove zone Pical, uz 20.000 tisuća kvadratnih metara uređenih plaža i šetnica uz more, donijeti Poreču i četiri kilometra dugu uređenu rekreacijsku stazu, unutarnji sportski bazen s pet plivačkih staza koji će raditi cijelu godinu te vanjski plimni morski 50-metarski bazen.

Pical je najveći, ali ne i jedini Valamarov projekt za ovu zimu. U 2020. godini njihova ulaganja, uključujući ona u rapsku podružnicu Imperial Riviera, doseći će 826 milijuna kuna.

Nadzorni odbor Valamara odobrio je investicijski ciklus za narednu godinu. Planirana ulaganja, kako kažu, predstavljaju nastavak strategije ulaganja u repozicioniranje svojih objekata prema ponudi i uslugama visoke dodane vrijednosti.

Valamar tako u narednoj godini zaokružuje veliki projekt repozicioniranja Istra Premium Camping Resorta u Funtani u prvi kamping resort s pet zvjezdica u Istri, čime će ukupna trogodišnja ulaganja u kamp doseći oko 413 milijuna kuna.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter