Za sigurniji promet

SPRIJEČAVANJE JURNJAVE PO CESTAMA Uspornici u Bujama

| Autor: Luka JELAVIĆ
Uspornici (snimio Luka Jelavić)

Uspornici (snimio Luka Jelavić)


Jedan od prijedloga mjesnih odbora upućenih gradskoj upravi na lanjskim razgovorima bio je postavljanje uspornika na određenim lokacijama kako bi se spriječila jurnjava automobilima.

Gradske su službe odmah krenule u akciju i već je postavljeno nekoliko uspornika prometa na predloženim lokacijama u gradskom i prigradskom području, te na mjestima koja su rezultat prometne studije. Za sada su uspornici, popularni "ležeći policajci", postavljeni u Istarskoj ulici, te u Grožnjanskoj ulici. Oni ujedno predstavljaju i pješački prijelaz, što je dodatni učinak sigurnosti pješaka.

Planirano je postaviti još 15-ak takvih uspornika s ciljem odvraćanja neopreznih vozača koji vole pritisnuti papučicu "gasa". Uspornici se postavljaju preko cijele ulice, uzdignuti su i pri velikim brzinama mogu nepovoljno djelovati na automobil. Postavljeni uspornici i oni koji će s postaviti na drugim lokacijama rađeni su tako da se mogu lako preseliti na drugu lokaciju ako se pokaže da na postojećoj ne daju očekivane rezultate, a po tehnologiji kojom se proizvode rijetki su na istarskom području.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter