LOVREČIĆI

Rascvjetali balkon Suzane Lovrečić: U 10 košara uzgojila 30 pelargonija

| Autor: Mirjan RIMANIĆ

Rijetki su koji prolaze kroz Lovrečiće na Tinajštini, a da zamijete balkon Suzane Lovrečić čija se kuća nalazi tik uz cestu Jakovici - Srbinjak. Mnogi zastanu, a među njima i brojni turisti koji borave u kućama za odmor na Tinjaštini, koji žele fotografirati ovaj balkon pun cvijeća.

Suzana Lovrečić je kuharica u jednom pazinskom restoranu, a uzgoj pelargonija joj je velika ljubav. Zbog toga svake godine, budući da su pelargonije jednogodišnje biljke, iznova uređuje svoj balkon. Nije joj, kaže, teško jer peralgonije naprosto obožava. Ove je godine na svom balkonu u 10 košara uzgojila 30 pelargonija i to crvene, bijele i roza boje. Te su joj boje najdraže i zato ih svakog proljeća sadi na svom balkonu. Sadi ih u travnju, a već lipnju dosežu puni cvat.

To je tek početak, jer nakon što o cvijeću treba brinuti nakon što procvate, na red dolazi briga da cvijet ostane što duže. To se postiže redovitim zalijevanjem i prihranom, a cvijeće treba svaki dan pregledati da ga na napadnu nametnici. Za zalijevanje ovih 30 pelargonija Lovrečić svaku večer potroši između 40 i 60 litara vode, a svaka dva tjedna dodaje im umjetno gnojivo rastopljeno u vodi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter