APARATI KOJI MOGU SPASITI ŽIVOT

Postavljeni defibrilatori u Vodnjanu, Galižani i na plažama u Peroju i Barbarigi: JEDAN JE VEĆ UPOTREBLJEN

| Autor: Glas Istre
Spašavaju život (Foto Grad Vodnjan)

Spašavaju život (Foto Grad Vodnjan)


Grad Vodnjan osigurao je četiri prijenosna defibrilatora za reanimaciju u slučaju srčanog zastoja. Raspoređeni su tako da se jedan nalazi na placi u Vodnjanu u caffe baru Al fondaco, drugi je na placi u Galižani u caffe baru Viva, treći je u baru i restoranu Tropicana u Barbarigi, a četvrti će se nalaziti na plaži Bođinka u Peroju.

Aparat u Barbarigi već je upotrijebljen prošlog tjedna. Koristila ga je doktorica, koja se zatekla na licu mjesta, kako bi pomogla starijem muškarcu. Nažalost, njemačkom državljaninu nije bilo spasa unatoč stručnoj pomoći i aparatu za oživljavanje.

Prijenosni defibrilatori jednostavni su za korištenje - prilikom upotrebe korisnik dobiva zvučne upute što treba raditi i kako pomoći pacijentu. Uz to će za osoblje objekata gdje su postavljeni biti organizirana i edukacija.

Ova četiri aparata privremeno su, odnosno zamjensko rješenje, dok Gradu Vodnjanu nakon sezone ne budu isporučeni samostalni defibrilatori. Nalazit će se na određenim javnim mjestima u ormarićima, a kako će biti spojeni s hitnom medicinskom pomoći, tako će automatski pri upotrebi biti alarmirana i nadležna služba pomoći.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter