PRVA TRI KVARTALA

Poslovni rezultati velike rovinjske tvrtke: Do 2024. godine ADRIS ĆE ULOŽITI 4 MILIJARDE KUNA U ROVINJU, VRSARU, DUBROVNIKU I ZAGREBU

| Autor: Dubravko GRAKALIĆ

Rezultati poslovanja Adris Grupe u prva tri kvartala ove godine pokazuju značajno povećanje prihoda i veliki poslovni razvoj. U prvih devet mjeseci ove godine ukupni prihodi Adris Grupe iznosili su 4,92 milijarde kuna, što je za 4 posto više od prihoda ostvarenih u istom prošlogodišnjem razdoblju. Neto dobit iznosi 663 milijuna kuna, što je za 89 milijuna kuna ili 12 posto manje od prošlogodišnje.

Takvo poslovanje Adrsa posljedica je snažnih investicijskih i akvizicijskih aktivnosti u 2018. i 2019. godini s ciljem povećanja profitabilnosti i dugoročne održivosti grupe.

Gledajući po segmentima poslovanja, Croatia osiguranje vodeća je tvrtka na hrvatskom tržištu osiguranja s ukupnim udjelom od 27,9 posto. Bruto zaračunata premija, koja uključuje i inozemne podružnice, iznosi 2,7 milijardi kuna i na razini je prošlogodišnje.

Tvrtka koja se bavi ribarstvom i proizvodnjom zdrave hrane Cromaris je u prvih devet mjeseci 2019. godine ostvarila prodaju od 6.761 tonu, što je za osam posto više. Na izvoznim tržištima ostvaren je količinski rast od devet posto. Cromaris na inozemnim tržištima ostvaruje 77 posto prodanih količina i 78 posto prihoda od prodaje

Turistički dio Adris grupe, Maistra, ostvarila je 1 posto veću prodaju smještajnih jedinica, uz povećanje prosječne cijene noćenja od 6 posto, što je dovelo do rasta poslovnih prihoda od 7 posto. Ostvarena neto dobit veća je za 4 posto

Trenutni booking potvrđuje dosadašnje pozitivne trendove rasta prihoda. Posljednja velika akvizicija Adrisa, HUP-Zagreb, d.d. ostvario je jedan posto veće poslovne prihode.

Trenutno je u pripremi strateški plan turističkog dijela grupe za razdoblje do 2024. godine vrijedan gotovo četiri milijarde kuna. Plan uključuje izgradnju novih i repozicioniranje postojećih proizvoda u svim turističkim odredištima u kojima posluje Adris - Rovinju, Vrsaru, Dubrovniku i Zagrebu. Očekuje se i formalni završetak postupka vezanog za hotel Marjan u Splitu, što će Adrisu omogućiti ulazak u ovo rastuće turističko odredište.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter