PULSKI SDP:

Poskupljenje cijene vode za građane Pule nije opravdano


"Nastavno na Odluku o izmjenama odluka cijene vodnih usluga javne odvodnje i cijeni vodne usluge javne vodoopskrbe, odnosno korekciji cijena vode i odvodnje, kojima će građanima Pule račun za vodu biti veći za 17 kuna bez obzira na potrošene kubike vode pozivamo Gradonačelnika Grada Pule Borisa Miletića da preispita svoju danu suglasnost na ovu štetnu Odluku dvaju pulskih poduzeća Vodovoda i Pragrandea", navodi u svom dopisu predsjednica pulskog SDP-a Sanja Radolović.

Uz to, navodi Radolović, pulski SDP poziva gradonačelnika Grada Pule da izmijeni Odluku o Savjetu potrošača javnih usluga Grada Pule koje je uz gradonačelnika dalo suglasnost na Odluku o povećanju cijene vode građanima Pule.

- Članovi Savjeta potrošača javnih usluga Grada Pule, osnovanog kao savjetodavno tijelo gradonačelnika, su gradska pročelnica Nikolina Radulović, Damir Prhat, također iz Grada Pule i Branka Aleksić, predstavnica udruge potrošača. Smatramo da u savjetodavno tijelo ovakve vrste, koje donosi bitne Odluke za građane grada Pule mora biti uključen širi raspon predstavnika koji će istinski zastupati interese građana, a ne samo predstavnici vladajućih političkih sinekura te bi se odluke ovakve vrste koje "udaraju" po džepu građana trebale primarno raspraviti i na Gradskom vijeću Grada Pule, ističe Radolović

Ovo je, tvrdi Radolović, još jedna u nizu odluka kojom se direktno narušava životni standard građana Pule i ne pokazuje socijalna osjetljivost nastavno na odluke pulske gradske vlasti iz prosinca 2014. godine kojom su povećane cijene vrtića i drastično povećan prirez s 7,5% na 12%.

- Ne podržavamo obrazloženje direktora pulskog Vodovoda Deana Starčića koji poskupljenje obrazlaže tezom da pulski Vodovod mora uložiti u ljudske resurse i tehnologiju kako bi potrošačima povećali kvalitetu usluge. Navedeno obrazloženje ne stoji budući da pulskoj javnosti i našim građanima nisu prezentirani egzaktni brojčani pokazatelji ulaganja u navedeno, a kojima bi se opravdalo povećanje cijene vode. Jasno nam je kako onima s plaćom od 10.000 kuna povećanje cijene vode za 17 kuna ne znači mnogo, no takvih je nažalost malo. Velika većina naših sugrađana živi na rubu egzistencije i posljednje što im treba jest novogodišnji poklon gradske vlasti u vidu poskupljenja cijene vode, zaključuje Sanja Radolović. (GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter