NOVIGRAD

PINNA NOBILIS: Objavljen natječaj iz lokalne razvojne strategije: ČAK 4 MILIJUNA KUNA ZA PROMOCIJU RIBARSKE TRADICIJE

| Autor: Gordana ČALIĆ ŠVERKO
Arhiva/Ilustracija (Snimio: Elio Velan)

Arhiva/Ilustracija (Snimio: Elio Velan)


FLAG Pinna nobilis objavio je dva natječaja iz lokalne razvojne strategije u ribarstvu, peti i šesti iz dvije podmjere, s ukupno raspoloživim sredstvima od 3,92 milijuna kuna. Svrha petog FLAG natječaja za podmjeru 1.1.1. "Ulaganje u jačanje konkurentnosti mikro, malih i srednjih poduzeća u sektoru ribarstva i povezanih aktivnosti", dodjela je potpore za ulaganja u jačanje konkurentnosti i održivosti gospodarskih subjekata u sektoru ribarstva i povezanih aktivnosti za nositelje projekata koji imaju sjedište unutar ribarstvenog područja FLAG-a Pinna nobilis.

FLAG Pinna nobilis osnovan je u Novigradu i djeluje na području gradova Novigrad, Umag, Buje i općina Brtonigla, Grožnjan i Oprtalj. Ukupno raspoloživa sredstva javne potpore za sufinanciranje podmjere 1.1.1. iznose 603.760 kuna. Najniži iznos javne potpore po projektu je tisuću eura u protuvrijednosti kuna, a najviši iznos 20.000 eura. Rok za podnošenje prijava je od 19. siječnja do 26. veljače.

Prihvatljive aktivnosti u okviru FLAG natječaja su ulaganja u cilju poboljšanja sigurnosnih, zdravstvenih, higijenskih i radnih uvjeta na ribarskim plovilima, ulaganja u cilju podizanja kvalitete ulova na ribarskim plovilima, ulaganja izvan ribarskog plovila koja doprinose unapređenju dodane vrijednosti i kvalitete ulova s ribarskog plovila, ulaganja na ribarskim plovilima u cilju promicanja energetske učinkovitosti te ulaganja u pripremu dokumentacije i ishođenje potrebnih dozvola povezanih uz ulaganje u ribarsko plovilo. Nadalje, nabava informacijsko-komunikacijskih alata i opreme, ulaganje u marketinške, odnosno promidžbene aktivnosti te opći troškovi - usluge stručnjaka, konzultanata.

Svrha šestog FLAG natječaja za podmjeru 2.2.1. "Potpora aktivnostima pokretanja, razvoja i unapređenja dodatnih sadržaja na FLAG području", dodjela je potpore za ulaganje u pokretanje, razvoj i unapređenja dodatnih sadržaja na području FLAG-a, koji će doprinijeti produljenju turističke sezone i atraktivnosti ponude na destinaciji. Ukupno raspoloživa sredstva javne potpore za sufinanciranje te podmjere iznose 3,32 milijuna kuna. Najniži iznos javne potpore po projektu je tisuću eura, a najviši 100.000 eura. Rok za podnošenje prijava je od 19. siječnja do 26. veljače.

- Prihvatljive aktivnosti za fizičke i pravne osobe u rangu mikro, malog ili srednjeg poduzeća u okviru FLAG natječaja su: aktivnosti razvoja nove komplementarne djelatnosti ribara u odnosu na osnovnu poslovnu djelatnost morskog ribolova te povezane promidžbene aktivnosti. Prihvatljive aktivnosti za javne ustanove, turističke zajednice, jedinice lokalne samouprave, organizacije civilnog društva su građenje i/li opremanje objekata, prostora, infrastrukture i sličnog povezane s promocijom ribarske tradicije na FLAG području. Aktivnosti pokretanja, razvoja i unapređenja dodatnih sadržaja povezanih s promocijom ribarske tradicije na FLAG području te povezane promidžbene aktivnosti, prenijela je Jana Šain, voditeljica FLAG-a Pinna nobilis.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter