ISTARSKA ŽUPANIJA ULAŽE 24 MILIJUNA KUNA U ŠKOLE

OBNOVA POČINJE IDUĆI TJEDAN Osnovnoj školi u Raši 6,1 milijun kuna

U školu će se u iduće tri godine ukupno uložiti 9,3 milijuna kuna (Neven LAZAREVIĆ)

U školu će se u iduće tri godine ukupno uložiti 9,3 milijuna kuna (Neven LAZAREVIĆ)


Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dalo je bespovratnih 1,2 milijuna kuna, a ostatak sufinanciranja u iznosu od oko 4,9 milijuna kuna osigurat će se dijelom iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, sufinanciranjem Općine Raša u iznosu od 500 tisuća kuna te iz proračuna Istarske županije

Istarska županija u proteklih pet godina provodi projekte energetske obnove i adaptacije zgrada osnovnih i srednjih škola ukupne vrijednosti od 24 milijuna kuna. "Učinkovita energetska politika naša je dužnost i misija, a smanjenje potrošnje energije i sprječavanje gubitka energije od velike su važnosti za Istarsku županiju. Upravo s tim ciljem, Istarska županija kontinuirano provodi projekte energetske obnove školskih zgrada kako bi se omogućila značajna ušteda na energentima za grijanje te smanjila emisija CO 2 u atmosferu", naglasio je istarski župan Valter Flego.

Župan je nadalje istaknuo da javni sektor želi poslužiti kao primjer ostalima. Najnoviji projekt "Energetska obnova školske zgrade Osnovne škole Ivana Batelića Raša", ukupne vrijednosti od oko 6,1 milijun kuna trebao bi započeti s realizacijom sljedećeg tjedna. Projekt je prijavljen na Poziv za dostavu projektnih prijedloga "Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i Obrazovanja", raspisanog od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u 2017. godini.

Od ukupnog iznosa, Istarskoj županiji dodijeljeno je 1,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Ostatak sufinanciranja u iznosu od oko 4,9 milijuna kuna, Istarska županija osigurat će dijelom iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, dijelom sufinanciranjem Općine Raša u iznosu od 500 tisuća kuna, dok će preostali dio osigurati iz vlastitih sredstava, odnosno iz proračuna Istarske županije. (B. BIOČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter