nakon 60 godina

Obnavlja se prostorija porečke Velike vijećnice u kojoj se održavaju vjenčanja i sjednice Gradskog vijeća

| Autor: Glas Istre
foto Grad Poreč

foto Grad Poreč


Po prvi put nakon 60 godina, Velika vijećnica, najveća prostorija u porečkoj gradskoj palači, u potpunosti će se obnoviti.

Radovi su počeli proteklog tjedna, a do početka iduće godine u planu je u potpunosti obnoviti stolariju, parket, dovršiti elektorenergetske radove, te nabaviti novu opremu i multimediju. Pritom će se u potpunosti sačuvati originalna drvena loža za posjetitelje, kao i prepoznatljiva vanjska vizura, sve u skladu s povijesnim značajem ove zgrade, izgrađene 1910. godine po projektu tršćanskog arhitekta Arduina Berlama.

foto Grad Porečfoto Grad Poreč

foto Grad Porečfoto Grad Poreč

foto Grad Porečfoto Grad Poreč

Osnovni motiv za obnovu Velike vijećnice bila je želja da se brojnim sugrađanima i gostima iz cijelog svijeta, koji odluče svoje sudbonosno da izreći upravo pred matičarem u Poreču, omogući da to učine u uređenoj i elegantnoj prostoriji, prikladnoj za tako svečane životne prigode.

Po dovršetku radova, u Veliku vijećnicu vratit će se i sjednice Gradskog vijeća, ali i okrugli stolovi, predstavljanje projekata i prostornih planova zainteresiranoj javnosti, kao i brojne druge društvene aktivnosti.

Investitor je Grad Poreč-Parenzo, izvođači su lokalna zajednica ponuditelja, a očekivani dovršetak radova je početak 2023. godine. Do tada se vjenčanja održavaju u prostoriji Male vijećnice, a sjednice Gradskog vijeća u sali u Domu obrtnika u Poreču.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter