u Puli, Poreču, Rovinju i Žminju

NUTTY SCIENTISTS Djeci na zabavan način približiti znanost, ali i umjetnost

| Autor: Borka PETROVIĆ
Ogledna Nutty Scientists STEAM radionica

Ogledna Nutty Scientists STEAM radionica


Kako zainteresirati djecu za znanost i tehnologiju pokazala je ogledna Nutty Scientists STEAM radionica održana u sjedištu Mjesnog odbora Veli vrh. Na radionici, održanoj prema međunarodno priznatom američkom programu, mališani su, nakon prigodne predstave i pokaznih laboratorijskih pokusa, podijeljeni u dvije grupe i sa svojim instruktoricama, "ludim znanstvenicama" puni oduševljenja izrađivali "ljigavce" i male robote.

Predstavnica Nutty Scientists Istra Morena Boljunčić kaže da će se tijekom ožujka radionice održavati u Puli, Poreču, Žminju i Rovinju. Uvijek su popodne i to u Puli utorkom u MO-u Veli vrh (kod škole), u Poreču srijedom u Poduzetničkom inkubatoru u Žbandaju, u Rovinju četvrtkom u MMC-u te u Žminju petkom u Laboratoriju. Sukladno epidemiološkim mjerama radit će se u manjim skupinama, uz individualan pristup i podjelu po uzrastu, za vrtićku djecu, učenike prva tri razreda osnovne škole te za osnovce od 4. do 6. razreda.

- Radionice su bazirane na znanosti, tehnologiji, inženjerstvu, matematici ali i umjetnosti. Djeca na zabavan način uče kako postati pravi mali znanstvenici, izrađuju i istražuju, potiče ih se na timski rad, aktivno sudjelovanje i kritičko razmišljanje. Više od devet milijuna djece širom svijeta već više od 20 godina sudjeluje u Nutty Scientists provjerenim programima, usklađenima sa znanstvenom normom Next Generation Science Standard (NGSS), navodi Boljunčić.

Pojašnjava da će već za nekoliko godina najviše poslova biti vezano upravo uz STEM područje, što obuhvaća prirodne znanosti, informatiku, inženjerstvo i matematiku, ali sve te poslove neće imati tko raditi.

- U današnjem tehnološkom svijetu moramo djecu od malih nogu pripremiti za zanimanja budućnosti. Na našim radionicama fokus je na izradi, vodeći se Konfucijevom izrekom "Čitam i zaboravim. Vidim i zapamtim. Učinim i razumijem", naglašava Boljunčić. Za dodatne informacije tu je telefon 091/556-3551.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter