Iskorištavaju najranjivije

NE NASJEDAJTE NA LAŽNE DJELATNIKE HZZO-a: Nude usluge masaže, pretrage, aparate i preparate, telefonskim putem ili dolaskom na kućne adrese

| Autor: Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
ilustracija

ilustracija


Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorava građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a, nudeći usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate, telefonskim putem ili dolaskom na kućne adrese.

Ovih je dana HZZO obaviješten o dva slučaja pokušaja prijevara. Naime, osiguranik s područja Zagreba prijavio je slučaj u kojem mu se osoba telefonskim putem lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a nudeći "besplatno medicinsko pomagalo (lumbalni pojas) uz poštarinu od 100 kuna koju bi im HZZO vratio sa sljedećom mirovinom". Nadalje, HZZO-u je prijavljen i slučaj u kojem je osoba koja se lažno predstavljala kao djelatnik HZZO-a, dolaskom na kućnu adresu, pokušala kontaktirati osiguranu osobu.

HZZO je proteklih godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime te ustanove, nudeći različite usluge i aparate, čak tražeći i novčani polog i pin bankovnih kartica. U HZZO-u podsjećaju da oni obavljaju poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama.

Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda telefonskim putem, niti dolaskom na kućne adrese. Isto tako, ni izabrani liječnici primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata. Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji, HZZO poziva da pokušaj prijevare prijave policiji. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter