LABIN

NAKON VANDALSKOG UNIŠTAVANJA NOVOUREĐENOG DJEČJEG IGRALIŠTA: Dječja igrališta bit će pod rasvjetom i češće će ih nadzirati policija

(B. BIOČIĆ)

(B. BIOČIĆ)


Nakon vandalskih istupa tijekom listopada na novouređenom dječjem igralištu Zelenice pored bivše trgovine "Fist" gdje je učinjena šteta procijenjena na 25 tisuća kuna Grad Labin najavio je mjere zaštite tih igrališta u kojima se okupljaju djeca i njihovi roditelji.

U proračunu za 2019. godini grad Labin postaviti će javnu rasvjetu na dječjem igralištu u ulici Zelenice te u suradnji sa policijskom postajom Labin povećati će ophodnju na pojedinim lokacijama na području Grada Labina. Međutim, na dječjem igralištu u Parku Doma zdravlja koje je također devastirano prije nekoliko mjeseci razbijene su dvije ljuljačke koje nisu popravljene ni zamijenjene već su jednostavno razmontirane i odnesene čime su djeca ostala uskraćena za jedan sadržaj na igralištu. Stoga bi to igralište trebalo nadopuniti kao i ono na Katurama ispred jaslica gdje su predškolska djeca zakunuta jer se tu nalazi igralište za košarku, mali nogomet i na mjestu nekadašnjeg stola za stolni tenis postavljeno je igralište za badminton. To je novouređeno igralište pod rasvjetom i zaista sjajno uređeno sa tartan podlogom ali s obzirom da ima još mnogo neiskorištenog prostora trebalo bi postaviti neku ljuljačku i tobogan za one najmanje koji tu također dolaze. Time bi se rasteretila bolje opremljena dječja igrališta kod Fista i ispod marketa Kature gdje često vlada gužva jer ovdje dolaze roditelji s djecom iz ostalih dijelova Labina. (B. BIOČIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter