ROVINJ

Na makadamskoj cesti koja spaja Limski kanal i Dvigrad izgrađena lovačka koliba

| Autor: Aleta BRATTONI
Rovinj

Rovinj


Na makadamskoj cesti koja spaja Limski kanal i Dvigrad izgrađena je, a ove srijede i predstavljena, lovačka koliba. Ovaj se objekt nalazi na granici između dvaju lovišta, Kanfanara i Rovinja, te je djelo vrijednih lovaca Kontrade i Prikodrage.

Ovi lovci, predvođeni Frankom Sošićem i Brunom Červarom, kolibu su izradili kako bi služila za druženje lovaca dvaju spomenutih lovačkih društava, kako tijekom lova, tako i pri ostalim lovnim aktivnostima.

Projekt je financijski većim dijelom poduprla Općina Kanfanar, a rovinjsko Lovačko društvo u manjem je dijelu financiralo materijal za izgradnju. Sami su radovi izvedeni zahvaljujući marljivim dobrovoljcima, odnosno lovcima.

„Posebna čar ovog lovno-tehničkog objekta jest to što će ga svi šetači i biciklisti koji se ovdje zateknu moći koristiti. Time su lovci, osim brige u lovištu i o očuvanju bioraznolikosti, na još jedan način pridonijeli društvu“, izjavio je predsjednik Lovačkog društva Rovinj, Franko Udovičić.

Simbolično označavanje završetka radova ove su srijede svojim prisustvom obilježili predsjednik Lovačkog društva „Golub“ Kanfanar, Nenad Vujić, predsjednik Lovačkog društva Rovinj, Franko Udovičić, zatim načelnik Općine Kanfanar, Sandro Jurman, te predsjednik županijskog Lovačkog saveza, Graciano Prekalj.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter